Ostali sportovi

Završena još jedan uspešna sezona čačanski moto kros klubova

U nedelju je u objektu “Love house” u Beogradu, spuštena zavesa na ovogdišnju moto sezonu, svečanom dodelom proglašenja šampiona u moto sportu za 2023.godinu.

Kao i prethodnih sezona i u ovoj godini, takmičari iz našeg grada ponovo su ostvarili velike uspehe i osvojili nagrade u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Vozači iz MK “Tanasko Rajić”, Termorad AMSK “Čačak” i WRR “Čačak” su svojim uspesima na pravi način promovisali svoj klub i naš grad.

Foto: S. Tanasković

U disciplini moto kros u klasi MX85 mladi Vuk Ćajić iz MK “Tanasko Rajić” osvojio je šampionsku titulu u Otvorenom šampionatu Srbije, dok je u šampionatu Alpe Adria zauzeo drugo mesto, a u balkanskom šampionatu III mesto. Vuk Drmanac iz istog kluba, takodje je osvojio vicešampionsku titulu u klasi MX2, dok su Nikola Milojković u klasi MX125 i Nenad Petrović u klasi MX osvojili treće mesto. Zahvaljujući ovim rezultatima, u ekipnoj konkurenciji moto klub “Tanasko Rajić” je u generalnom plasmanu u klasi “ekipa I” zauzeo drugo mesto.

Takmičar drugog kluba, Termorad AMSK “Čačak”, Aleksa Milosavljević osvojio je šampionsku titulu u klasi MX125. 

U drugoj moto disciplini, moto klasik, u klasi MX600 formula šampion je bio Slobodan Krstić iz kluba WRR “Čačak”, vicešampion je bio Borko Vranić iz istog kluba, dok je treće mesto osvojio debitant Petar Marić iz ekipe Termorad AMSK “Čačak”. U klasi MK250 Goran Dobrić iz ekipe Termorad “AMSK Čačak” osvojio je treće mesto.

U disciplini MC, Vladimir Dragićević iz MK “Tanasko Rajić” u klasi skuter 50 zauzeo je  drugo mesto. U ovoj disciplini, MK “Tanasko Rajić” osvojio je III mesto u ekipnoj konkurenciji mopeda i skutera.

Rezultati koje su pokazali vozači iz Čačka pokazatelj su velikog truda i ulaganja i dobrog rada u klubovima i svi se nadamo novim uspesima u narednoj sezoni.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *