Rekreacija Vesti

Svečano otvoreno igralište za decu u Gornjem Milanovcu

U okviru radne posete opštini Gornji Milanovac Aleksandar Martinović ministar državne uprave i lokalne samouprave danas je svečano predao na upotrebu park sa dečijim igralištem i teretanom na otvorenom u naselju Ivice. Pored gostiju i dece koja su igrala mali fudbal i basket na novoizgrađenim terenima, svečanosti otvaranja pored Ministra Martinovića prisustvovali su Marko Parezanović načelnik Moravičkog upravnog okruga i Dejan Kovačević predsednik opštine Gornji Milanovac koji je naglasio da je ovo najveće dečije igralište na području grada.

-Želim da se zahvalim ministru Aleksandru Martinoviću i Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, za izgradnju ovog igrališta. Od pomenutog Ministarstva mi smo dobili 15 miliona dinara. Ovo nije prvi put, naša saradnja traje dugi niz godina, imamo jako dobru saradnju, realizujemo dobre projekte što ćemo nastaviti da činimo i u budućnosti. Mi ćemo i naredne godine učesvovati na konkursu kod Ministarstva za dodelu sredstava za izgradnju dečijih igrališta, što znači da ćemo se truditi da i za decu u drugim delovima grada opremimo dečije parkove, u skladu sa kapacitetima naše opštine koja takođe finansijski učestvuje u izgradnji. Za sada najveći broj zahteva za otvaranje dečijeg parka stiže iz naselja Backovac, gde je takođe koncentrisano dosta dece,a imamo i opštinske parcele u pomenutom delu tako da ćemo gledati da Backovac dobije slično igralište za decu poput ovog u naselju Ivice– izjavio je Dejan Kovačević.

Ukupna vrednost radova na izgradnji dečijeg igrališta je 22.856.906,00 dinara. Učešće Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave je 15 miliona dinara a ostatak je finansirala opština Gornji Milanovac.

-Mislim da smo napravili jedan dobar posao i mislim da će deca i mladi koji budu koristili ovo igralište kao i naravno svi drugi građani Gornjeg Milanovca imati zaista prilike da uživaju dok se bave različitim vidovima sporta, odnosno fizičke kulture. Mi ćemo nastaviti saradnju sa opštinom Gornji Milanovac, već početkom sledeće godine raspisaćemo ponovo Javni poziv za finansiranje projekata iz našeg budžetskog fonda i opština Gornji Milanovac može da računa na našu pomoć i našu podršku za ovakve ili neke slične projekte. Interes nam je da između ostalog i ova deca i ovi mladi ostanu u Gornjem Milanovcu, da ostanu u svojim sredinama, da im stvorimo pristojne uslove za život, jer ništa nismo napravili ako nam se najveći deo stanovništva skoncentriše u Beograd, Novi Sad i u nekoliko velikih gradova- rekao je Aleksandar Martinović ministar državne uprave i lokalne samouprave.

Igralište za decu u naselju Ivice je peto na području grada koje je otvoreno u poslednje tri godine. Sadrži mini fudbalski teren sa veštačkom travom, basket teren, teretanu na otvorenom i brojne sprave za igru i zabavu najmlađih.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *