Američki fudbal Ostali sportovi

Kraljevske Krune odbranile titulu prvaka Srbije (FOTO)

Kraljevske krune su opet prvaci Srbije. Kraljevački kadeti su u finalu pobedili novobeogradske Orlove rezultatom 54:13.

Na stadionu pokraj Ibra u nedelju 2. jula odigrano je finale Kadetske lige Srbije u američkom fudbalu za dečake uzrasta do 17 godina. Nakon što su u ligaškom delu nanizali sve pobede, kadeti Kraljevskih kruna su u finalu dočekali novobeogradske Orlove.

Gosti su utakmicu su otvorili napadom, postigavši ubrzo i prvi tačdaun trčanjem kvoterbeka Milana Manića. Ali već u prvom napadu su odgovorili kraljevčani izjednačivši na 6:6, trčanjem Mihaila Đokića, takođe kvoterbeka. Orlovi su još obećavali na terenu pomerajući lance, ali nakon uspešne odbrane Kruna, to je bilo sve što su mogli da odrade do kraja utakmice. Potpuna inicijativa i u napadu i posebno jakoj odbrani je pripala dečacima sa Ibra. Niz tačdaunova iz napada, ali i iz odbrane za Kraljevo su postigli Mihailo Đokić, Nikola Milivojević, Mihailo Gajović, Andrija Savićević i Luka Đurić. Odlična odbrana RC tima je sve do poslednje četvrtine držala kraljevčane na velikoj rezultatskoj distanci od gostiju iz Beograda. Međutim, pred kraj utakmice kvoterbek Manić je uspešno uputio pas u endzonu Kraljeva na Fedora Ivaštanina, koji je poentirao, ublaživši poraz Orlova.

Po tradiciji protivnički trener je odabrao MVP iz redova pobednika, ove godine su titulu najkorisnijeg igrača ponela dva igrača Kraljevskih kruna, raningbek Nikola Milivojević i prošlogodišnji MVP kvoterbek Mihailo Đokić.

Finalna utakmica je bila i humanitarna, okupivši publiku na tribinama koja je došla da podrži lečenje male Dunje Mijailović, na čemu im se organizatori zahvaljuju.

Kadeti Kraljevo Royal Crowns su na istom stadionu prošle godine pobedili u finalu vršnjake iz tima Kragujevac Wild Boars, a ovom pobedom nad Orlovima su odbranili tiitulu prvaka Srbije.

Prvaci Kadetske lige Srbije U17, za 2023. godinu čini ekipa Kraljevo Royal Crowns:

Bulatović Luka

Bulatović Strahinja

Đokić Mihailo

Đurić Luka

Lazarević Stefan 

Milovanović Jovan 

Nestorović Strahinja

Stevanović Vojin 

Savićević Andrija

Vukadinović Mateja

Dubovac Ognjen

Maksimović Lazar

Jaćimović Dimitrije

Jarić Dušan

Krdžić Vukašin

Milivojević Nikola

Gajović Mihailo

Trener Greyson Alman

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *