Košarka

Nikola Manojlović nakon vremena provedenog u Čačku: Uslovi u klubu i gradu su odlični, već sam se navikao na ekipu!

Dobro je znano da je Borac Mozzart na vreme krenuo da sastavlja tim za novu takmičarsku sezonu u jadranskoj eliti. A prvi potpis završen je sa Nikolom Manojlovićem, momkom iz Novog Sada, koji je odlučio da svoju karijeru nastavi u Čačku.

,,Košarkom sam počeo da se bavim nešto kasnije nego što je to uobičajeno, jer sam prvo trenirao tenis. Od 11 do 15 godine sam bio u Difensu, a onda sam otišao u mlađe kategorije Crvene zvezde. Tu sam proveo tri godine, a sa crveno-belima sam potpisao prvi profesionalni ugovor. Prvu sezonu kao senior proveo sam u Tamišu na pozajmici, a onda u Slodesu iz Beograda. Sledeća destinacija je bio FMP, gde sam boravio do marta ove godine. Superligu sam igrao za Vojvodinu, a onda sam nedavno potpisao za Borac“, prisetio se svojih početaka mladi košarkaš.

Foto:KK Borac/Lejča photography

Već neko vreme je u gradu košarke, tako da je donekle uspeo da se prilagodi novoj sredini.

„Skoro mesec dana sam u Čačku. Od kluba sam dobio odlične uslove, sjajan stan blizu hale, tako da mi je sve veoma pogodno. Volim manje gradove, tako da ću se brzo navići na Čačak. Iako nikog nisam poznavao u ekipi, svi su me odlično prihvatili. Hemija u timu je odlična, družimo se i van treninga. Što se tiče stručnog štaba, nisam imao priliku da ranije sarađujem sa trenerom Mijatovićem i njegovim saradnicima, ali oni su izuzetno korektni ljudi, tako da sam se već navikao na njihov način rada“, rekao je Manojlović.

Kao i svi igrači, i Nikola Manojlović želi da se što bolje spremi za sezonu koja se lagano bliži.

,,Sezona kreće krajem septembra, početkom oktobra, tako da vremena ima dovoljno. Radim naporno od kada sam stigao u klub, a u julu ću napraviti malu pauzu za odmor. Ali ubrzo ću se vratiti u Čačak, da se što bolje pripremim. Želim da što spremniji dočekam početak sezone“, kazao je košarkaš Borca Mozzart.

Novi igrač Čačana smatra regionalno takmičenje izuzetno izazovnim.

,,ABA ligu sam igrao prethodne dve sezone i mogu da kažem da je to jedno od najjačih takmičenja u Evropi. Lepo je igrati u Čačku, Beogradu… Liga je teška, izazovna, ali mislim da ćemo moći da napravimo bolji rezultat nego prošle sezone i da tako čačansku publiku učinimo ponosnom“, dodao je Manojlović.

Nije propustio da pomene dobar način rada sa mladim igračima koji postoji u crveno-belom klubu iz grada na Moravi.

,,Borac je poznat po radu sa mlađim kategorijama. Uz Megu, možda je trenutno i najbolji u Srbiji. Ne treba da ističem kakvu istoriju ima Borac po pitanju stvaranja igrača iz svog pogona. Potpis Petra Radovića je dobar primer tog načina rada. On je mlad momak, vredan, tako da je napravio dobar potez“, završio je Nikola Manojlović.

KK Borac/Nikola Minović/Đurđe Mečanin

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *