Košarka

Kraj Morave se i dalje stvaraju budući šampioni, u toku je treći košarkaški kamp “Malina” (FOTO)

Neretko u medijima slušamo i čitamo o problemima koje ima srpska košarka, pogotovo onaj njen deo van Beograda. Tu sudbinu, i pored velike tradicije i nekoliko uspešnih kolektiva, manje-više živi i Čačak.

Za razliku od nekih drugih gradova, grad na Moravi i dalje ima solidnu bazu, ali i projekte koji je okupljaju. Upravo takav je i košarkaški kamp „Malina“ koji se već treću godinu zaredom održava na terenima širom grada, a sve po rukovodstvom idejnog tvorca, nekadašnjeg reprezentativca i legende grada Marka Marinovića.

VELIKO INTERESOVANJE

Popularni Malina je tokom nedavno zarvšene sezone posle više od tri godine napustio klupu njegovog Borca, ali je i dalje aktivan u čačanskoj košarci. Pre svega preko ovog kampa, koji je ove godine okupio više od 150 dečaka i devojčica iz Srbije i inostranstva.

– Od samog osnivanja zamisao je bila da ovaj kamp postane tradicionalan. Mi smo se i ove godine okupili u poriličnom broju, da ponovimo ono što smo radili prethodnih godina, da budemo još i bolji i budemo jedan od boljih kampova u Srbiji – kaže Marinović za MaxBet Sport.

Iako je u današnje vreme dominacije tehlogija i mobilnih telefona vrlo teško privoleti decu da se bave sportom, interesovanje za kamp je prevazišlo trenutne kapacitete koje Marinović i njegov tim imaju.

– Interesovanje je bilo veliko, ali nismo mogli svima da izađemo u susret jer imam obaveze i ne bi imalo smisla da ja ne budem ovde dok kamp traje, ali u perspektivi razmišljamo da se dodatno proširimo i imamo više smena. Kamp nije samo košarkaški, već ima i edukativni karakter. Ove godine smo uveli i korektivnu gimnastiku i časove gimnastike. Eto, probali smo i sa tim i to funkcioniše baš onako kako sam ja i bio zmislio.

JAGODIĆ-KURIDŽA NA OTVARANJU

Od samog početka rada kampa Marinović se trudio da na isti dovede i neke poznate igrače, svoje kolege i prijatelje, a ovoga puta na otvaranju se deci obratio srpski reprezentativac i komšija iz Požege, Marko Jagodić Kuridža.

– Svi znamo kakav je to čovek, kakva duša. Gledali smo ga u reprezentaciji na EP, ali i u svim klubovima u kojima je igrao, on je bio taj koji je primerom povlačio celu ekipu i imali smo sreću da nam se odazvao. Nadam se da će u nastavku kampa biti još igrača – rekao je na kraju Marinović.

Maxbet sport

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *