Košarka

Juniori Borca preskočili prvu prepreku na F8, danas protiv Crvene zvezde

U trećem četvrtfinalnom susretu F8 završnog turnira Roda juniorske lige Srbije izabranici Miloša Pejanovića imali su naspram sebe vršnjake iz Žitko Basketa. Kao što se moglo i pretpostaviti, mladi košarkaši Borca Mozzart su opravdali svoj renome, pa su na koncu susreta slavili ubedljivom razlikom. Što se tiče finalnog skora, isti je glasio 96:74 (23:24; 25:19; 27:15; 21:16).

Samo u prvih 10 minuta momci iz Žitko Basketa su pružili dostojan otpor favorizovanim Čačanima. Štaviše, uvodni kvartal su okončali u svoju korist, istina minimalnom razlikom (23:24), ali su pomislili da mogu da igraju egal košarku sa crveno-belim timom.

Foto: KK Borac/Lejča photography

Ali već u drugom delu susreta igrači Borca su počeli da preuzimaju primat na parketu. Doduše, i dalje prednost nije bila tako velika, ali je nagovestila šta će se dešavati u drugih 20 minuta.

Tik pošto su se sastavi vratili na parket, Borac je počeo da igra onako kako se od njega očekuje. Iz minuta u minut je povećavao svoj kapital, tako da je posle pola sata igre imao finu prednost na svom kontu, pa je sigurnim koracima išao ka pobedi.

Odsudni deo utakmice bio je stvar puke formalnosti. Borac je u trećem kvartalu slomio otpor rivala, tako da je u završnih 10 minuta igrao taman toliko da ne dozvoli neko iznenađenje. Kada je stavljena tačka na okršaj, Čačani su slavili sa ubedljivom razlikom, tako da su na lep način započeli borbu za sam vrh.

Najbolji pojedinac u redovima Borac Mozzart bio je Erić sa 18 poena. Jedan manje, dakle 17, postigao je Đ. V. ĆurčićMilošević i Nikolić ubacili su po 16, dok je Đ. M. Ćurčić dodao 13 poena.

Polufinalni meč Čačani će odigrati danas, a protivnik će biti bolja ekipa  Crvene zvezde. Taj polufinalni duel je na programu od 19:30.

Borac Mozzart: Đ. V. Ćurčić 17, Vasilijević, Bugarčić, Milošević 16, Veljović 2, Nikolić 16, Ivković 5, Đ. M. Ćurčić 13, Munitlak 4, Popović, Erić 18, Stojić 5.

Žitko Basket: Vesković, Ogrizović, Ječmenica, Milošević, Ostović, Mitrović, Lazarević, Jokić, Dimitrijević, Đorđević, Pantelić, Petrović.

KK Borac/Nikola Minović

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *