Košarka

Gradonačelnik Todorović upriličio prijem za košarkaške vicešampione sveta iz Manile

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je sa saradnicima upriličio prijem za čačanske košarkaške vicešampione – Aleksu Avramovića, Marka Marinovića, pomoćnog trenera  reprezentacije i Feđu Sretenovića, kondicionog trenera.
Aleksa Avramović je, pre svega, zahvalio Čačanima na dočeku koji su im upriličili na Trgu, kao i onima u Beogradu.

-Ovo su prelepi trenutci, nešto što smo sanjali, što smo zalužili svojim zalaganjem i rezultatom. Ono što se, nažalost, desilo Boriši Simaniću dalo nam je dodatni vetar u leđa. Igrali smo najbolju košarku kada se od nas to najviše tražilo. U finalu je Nemačka zasluženo pobedila, ali se nismo predavali do poslednje  sekunde – rekao je Avramović, dodajući da ne bi sebe posebno isticao, da je košarka timski sport, ali, kako je rekao, ako je neko heroj, onda je to Boriša Simanić.

Foto: Press služba

-Srećan sam, ako svojim primerom mogu da utičem da se svako dete promeni na bolje. Ja ću to uvek činiti, kao i do sada, neću menjati svoja načela kojih se držim. Niti sam se ikada menjao, niti ću se ikad menjati. Čačak je grad u kome baš, baš, moraš da pokažeš da vrediš da bi te prihvatili, a ja ću se Čačku uvek vraćati – rekao je Aleksa.
Marko Marinović Malina je zahvalio svim Čačanima na, kako je rekao, nezaboravnom dočeku.

-Kada sam počenjao da se bavim košarkom, davne 1995, tada sam sanjao da dođem na balkon u Beogradu i doživim ovakav prijem u Čačku. Još uvek se utisci nisu slegli i nismo ni svesni ovog uspeha – rekao je Malina.
Sva trojica Čačana složili su se da je Boriša Simanić najveći heroj ovog prvenstva i to je ponovio i kondicioni trener Feđa Sretenović, ali pomenuo i značajan doprinos navijača.

Foto: Press služba

-Bodrilo nas je 25 Čačana, čiji je humor fantastičan. Ja sam govorio – Englezi imaju leteći cirkus Montija Pajtona, a mi leteći cirkus brkica iz Srbije – rekao je Sretenović.
Gradonačelnik Čačka Milun Todorović zahvalio je vicešampionima na svemu što su učinili za naciju, ali i Čačak i Čačane.

– Pre svega sam ponosan na naše Čačane. Čačak je uvek bio i ostaje grad košarke, a odnedavno uzor mladima je naš Aleksa, na ponos svih nas Čačana – rekao je Todorović, zahvalivši njima i čitavoj ekipi u reprezentaciji, poželevši im dobro zdravlje i ističuđi da ga najviše raduje euforija dece, zbog čega će lokalna samouprava, kako je istakao, i dalje i intenzivnije ulagati u sportske terene.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *