Košarka

Veličanstvena slika u centru grada: Čačak dočekao svoje košarkaške velikane – Aleksa, Marko i Feđa pozdravljeni uz ovacije i gromoglasne aplauze (FOTO)(VIDEO)

Čačak – Ogroman broj građana Čačka okupio se danas na Gradskom trgu kako bi dočekao svoje košarkaške velikane, koji su se ovenčali srebrnom medaljom na Svetskom prvenstvu u Manili. Aleksa Avramović, Marko Marinović i Feđa Sretenović stigli su u posebnom odtajmeru, a dočekale su ih gromoglasne ovacije i aplauzi. Grad na Moravi još jednom je pokazao, da zaista jeste grad košarke.Aleksa Avromović, reprezentativac Srbije koji je pokazao sjajne partije na prvenstvu, svoje prve košarkaške korake je napravio u KK „Mladost”, a zatim u čuvenoj Borčevoj hali kraj Morave.

– Ova tri dana su nešto najlepše što mi se u životu desilo. Hvala vam svima koji ste došli, stvarno smo sve ove nedelje na takmičenju dali 1000 posto naših mogućnosti u nadi da ćemo Srbiji doneti Olimpijske igre ili medalju, vratili smo se sa srebrom. To je ono što svako dete sanja kad krene da trenira košarku, da postigne dobar rezultat za svoju zemlju, zato je ovo ostvarenje mog sna. Hvala mojim Čačanima što su došli, rekao je Aleksa koji je primio i posebana poklon dres od jednog dečaka.Marko Marinović, čuveni Malina, koji je takođe dosta dugo ostavljao svoje srce na terenu i za kog mnogi kažu da je živa legenda čačanske košarke,  u Manili je bio Pešićev pomoćni trener i takođe bio na visini zadatka.

– San je i za mene postao java. Uvek sam maštao o jednom ovakvom dočeku u rodnom gradu. Zahvalite se Aleksi koji je proneo ime Čačka u svet. Doneo je srebro koje sija kao zlato. Hvala vam svima što ste danas ovde. Pokazali smo da smo grad košarke, rekao je Marko.Kako bi svaki naši igrač bio spreman da da svoj maksimum za srpsku zastavu i grb, brinuo je još jedan Čačanin, kondicioni trener Feđa Sretenović.

– Društvo, moram i ja da vam se zahvalim. Osećali smo podršku naših građana, to nas je nosilo tokom svih dana prvenstva  i doprinelo našem uspehu. Svaki sledeći poduhvat ćemo dati još više od sebe, rekao je Feđa.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *