Košarka

Borac bolji od Astane u pripremnom meču igranom u hali kraj Morave

Prvu pripremnu utakmicu u Dvorani kraj Morave tabor Dejana Mijatovića odigrao je u četvrtak u popodnevnim časovima. Rival je bio seniorski sastav Astane, kluba iz Kazahstana. Kada je semafor signalizirao kraj susreta, a nakon 40 minuta borbe, rezultat je glasio 75:72 (26:16; 14:17; 17:19; 18:20).

Prirodno, Borac je bolje otvorio meč. Zahvaljujući sjajnim atletskim sposobnostima novajlija, brzo je došao do plus šest (8.2). Gosti su uspeli malo da se trgnu, ali ih je domaćin u nastavku držao na rastojanju. Štaviše, pred kraj deonice Čačani su povećali prednost na solidnih 10 poena (26:16).

U uvodnom delu druge deonice Astana je imala kudikamo veću inicijativu, pa je ozbiljno smanjila zaostatak. Borac je odmah tražio tajm aut, posle kog je zategao svoje redove. Nije prošlo dugo, a ponovo je stekao prednost od +10 (36:26). Naravno, gosti nisu klonuli duhom, već su uspeli donekle da odgovore i spuste deficit na jednu cifru. Ipak, nakon 20 minuta igre, Borac je mogao da bude zadovoljniji prikazanim.

Timovi su poprilično efikasno započeli treći deo utakmice. Doduše, to je više pogodovalo Borcu, koji je već posedovao lep kapital. Vreme je prolazilo, a domaćinu je polazilo za rukom da čuva prednost u svom posedu. Istina, nije iznosila previše poena, ali je ulivala kakvu-takvu sigurnost. Astana je u drugom delu deonice dodala gas, pa je prišla na samo minus tri (48:45). Nakon novog minuta odmora Borac je pojačao tempo, pa je ipak vratio prednost.

Odsudni deo meča krenuo je povoljnije po Borac, koji je uspevao da sačuva prednost, uprkos nastojanjima Astane da to promeni. Čak je domaćin ubrzo dosegao najvećih +11 (65:54). Nije prošlo dugo, a gosti su uzvratili istom merom, pa su ozbiljno smanjili deficit (66:63). Borac je ponovo morao da vadi kestenje iz vatre i da izmišlja poene. Ipak, u tome se pokazao vešt, pa je pametnom igrom uspeo da slomi rivala i duel okonča u svoju korist.

Borac Mozzart: Rebrača 9, Segu 17, Birts 5, Nikolić 6, Radović, Tomašević, Talić 9, Frenklin 13, Todorović, Čarapić 12, Manojlović, Šalić 4.

Astana: Tretjak, Džonson 9, Kunkel 12, Dejvis 10, Simanov, Hem 10, Hejs 7, Kanigin 2, Marčuk, Anderson 23, Majdekin, Orazbekov.

KK Borac/Nikola Minović

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *