Vesti

Od zatvorenog bazena do najmodernijih sportskih terena: Rekreativne nastave i pripreme sportista uskoro i u Lučanima

Lučani – Zahvaljujući brojnim projektima koje opština Lučani realizuje uz pomoć države, ova opština uskoro bi mogla postati omiljeno mesto za pripreme sportista, jer ima sve preduslove da to i pruži.
Na rekonstrukciju SC u Guči čekalo se 15 godina tako da je danas počela prva ozbiljnija rekonstrukcija .


Milivoje Dolović, predsednik opštine Lučani, Foto: GZS

Igralište za mali fudbal dobija veštačku travu, na košarkaškom igralištu postavljen je tartan,kao i na odbojkaškom,a ono što predstoji jeste teretana na otvorenom kao i kompletna rekonstrukcija tribina koja podrazumeva zamenu 800 sedišta ,a biće urađena i kompletna rasveta na sportskom terenu,kaže za GZS Milivoje Dolović, predsednik opštine Lučani.


Foto: GZS

Projekat vredan 15 miliona dinara podržalo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i samo je jedan u nizu projekata ulaganja u sportsku infrastrukturu.
“Pre mesec ipo dana otvoren je rekonstruisani bazen u Guči ,nakon dve ipo godine radova konačno je za stanovnike ovog kraja spreman i ima mogućnost noćnog kupanja sa stalnim dogrevanjem vode. Za početak naredne godine planirana je kompletna rekonstrukcija sportskog terena u OS Akademik Milenko Šušić, planirana je rekonstrukcija Sportske hale Osnovne škole u Lučanima kao i igrališta u MZ Puhovo”, dodao je Dolović.


Zahvaljujući podršci države, opština Lučani realizuje ozbiljne projekte, Foto: GZS

Marko Parezanović, načelnik MO istakao je da su gradovi i opštine u Moravičkom okrugu itekako dobili značajnu podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave za mnoge projekte među kojima je i opština Lučani sa sportskom halom i dečijem igralištem , vrtićem i Guči i sportskim terenima.


Marko Parezanović, načelnik MO, Foto: GZS

“ Svi projekti vezani su za mlade , veoma su značajni ne samo za rekreativni sport i stanovnike ovog kraja, već I šire, za sportske profesionalne klubove, rekeativnu nastavu i pripreme sportskih klubova. Zatvoreni bazen kao i sportski tereni svakako čine bogatiju turističku ponudu dragačevskog kraja . Za male opštine koje nemaju veliki budžet, podrška države je itekako značajna jer bez takve podrške teško bi se realizovali mnogobrojni projekti u unutrašnjosti Srbije . Lako je glavnom gradu da iz budžeta opredeli novac za neke od investicijaa, ovo je još jedan dokaz da država brine o unitrašnjosti Srbije i o malim opštinama kao što je to u Lučanima, rekao je Parezanović i podsetio da je za sportske terene MDULS samo za sportske terene izdvojilo 15 miliona dinara, 12 miliona za sportsku halu, osam miliona za dečije igralište i blizu 30 miliona za vrtić što su značajna sredstva za jednu opštinu čiji je bužet manji od milijardu dinara.

GZS 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *