Vesti

Pet novih dečijih igrališta u Čačku

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, danas je sa saradnicima posetio novo dečije igralište u naselju Avenija 2, koje se nalazi u Bulevaru Vuka Karadžića (preko puta STOP ŠOP-a). Prema rečima Todorovića, iz budžeta Grada izdvojeno je 15 miliona dinara za pet novih dečijih igrališta na gradskom području.

-Ovo igralište na kome se danas nalazimo, jedno je od pet novih u Čačku, opremljeno najlepšim spravama za mališane, ali i spravama za one starije. Ostala četiri igrališta nalaze se Ulici Svetog Save, Ulici kneza Vase Popovića, u Beljini pored sportskih terena i u MZ „Sajmište“. U ovom delu u Aveniji, igralište je izgrađeno na 450 metara kvadratnih, zemljištu koje pripada Gradu, tako da smo imali prostor i investirali u one koji su nam najbitniji, naše najmlađi sugrađane. Na ovom i svim ostalim igralištima, zbog bezbednosti naših mališana, postavljena je gumena podloga po svim propisanim standardima – rekao je Todorović.

Gradonačelnik Čačka je ovom prilikom naglasio da je u proteklih sedam godina urađeno skoro 50 dečijih igrališta na gradskom i seoskom području, koja se nalaze uglavnom pored vrtića ili osnovnih škola, tamo gde je najviše dece, koja mogu svoje slobodno vreme da iskoriste na najbolji mogući način.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *