Vesti

Svetsko prvenstvo u Fitnes challenge održano u gradu na Moravi: Mladi Čačani osvojili najviše medalja

Čačak – U Čačku je održano po peti put Svetsko prvenstvo u fitnesu za decu od sedam do 15 godina.

Učešće je uzelo više od 350 takmičara, 100 delegata iz više od 15 zemalja. Najviše medalja osvojila su deca iz grada na Moravi.

Trinaestogodišnja Lara Kurćubić je prvak sveta u fitness challenge-u i naglasila da je konkurencija bila jaka, a da su se radi trud višestruko isplatili.

Foto: 4N Studio/Dragan Nikolić

Takođe, i ostali reprezentativci iz Čačka Angelina i Konstantin Ivanović, Sergej Stojičić i Strahinja Stanojević istakli su da su ponosni na postignute rezultatate, te da su dali sve od sebe prilikom treniranja kako bi postigli najbolje i išli dalje ka novim uspesima.

„To je rezultat velikog rada i velikog odvojenog vremena, trenirali smo pet puta sedmično, deca su vežbala godinu dana, što je danas urodilo plodom”, rekao je za Glas zapadne Srbije Robert Kurćubić, trener.

Ovo Svetsko prvenstvo ima neprocenjivu vrednost, pre svega jer su usmerena, ohrabrena i podržana deca koja sanjaju velike snove i ostvaruju vrhunske rezultate.

„Ukupno smo osvojili 12 medalja, ali od tog broja šest medalja su doneli I naši Čačani za Republiku Srbiju I grad Čačak, a ostalih šest dečica iz ostalih gradova u našoj zemlji. Mi smo pre svega na Kongresu u novembru mesecu prošle godine dobili mogućnost da po peti put Svetskog prvenstva organizujemo takmičenje ovde u Čačku. Naravno, to je veliki značaj za Republiku Srbiju, sam grad Čačak, posebno, jer promovišete svoju državu, svoj grad. Tu se deca druže, menjaju se brojevi telefona, u svakom slučaju Svetski šampionat I u ekonomskom smislu Republici Srbiji, gradu Čačku donose benefit. Dakle, svi smeštajni kapacitetri su bili do poslednjeg mesta popunjeni, angažovali smo više od 10 autobusa, više od 50 osoblja iz našeg Saveza bilo je uključeno za organizaciju Svetskog prvenstva, i nadamo se uz pomoć predsednika Svetske federacije koji je I sada bio prisutan u Čačku organizovati Svetsko prvenstvo ovde ui našem gradu. Takođe, posebna zahvalnost Ministarstvu omladine i sporta, Sportskom savezu Srbije, gradu Čačku, organizacionom odboru I svima koji su doprineli da ovaj Šampionat doživi potpun uspeh, a za mene je poseban uspeh 12 medalja, od toga šest iz Čačka”, izjavio je za Glas zapadne Srbije Goran Ivanović, predsednik Saveza Srbije za bodi bilding i fitnes.

A ovi mladi ljudi nastavljaju da treniraju za nove sportske rezultate, a već osvojeni su podsticaj da idu napred.

GZS

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *