Vesti

Gornji Milanovac: Dvadeset posto više sredstava za sport u narednoj godini

U Sportskoj hali „Breza“, predsednik opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević održao je sastanak sa predstavnicima milanovačkih sportskih klubova.

– Sastali smo se da vidimo koji su problemi sportskih klubova. Da li su problemi infrastrukturne, takmičarske prirode ili novac koji se izdvaja iz budžeta. Preko 30.000.000 dinara nisu mala sredstva koja opština Gornji Milanovac izdvaja direktno za subvencije u sportu, a to je negde oko 70.000.000 dinara ukupno na godišnjem nivou, ako bismo posmatrali sve besplatne termine koje klubovi u sportskim halama dobijaju. Na ovom sastanku dogovorili smo se da uvećamo budžet za sport za 20%. To ćemo i uraditi u osnovnom budžetu, ili u rebalansu, ali će svakako dobiti 20% više novca sledeće godine. Srećan sam što milanovački sportisti imaju dobre rezultate i želim da pohvalim njihov rad sa jedne strane, a sa druge strane da pokušam da im pomognem i pored novca koji se izdvaja iz budžeta opštine, da nađu adekvatne sponzore kako bi imali što više uspeha – rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

Bitno je da mladi i deca budu sklonjeni od telefona, računara, video igrica i da se bave sportom – to nam je cilj. Zbog toga i ulažemo u infrastrukturu, ulažemo preko 600.000.000 dinara u novi zatvoreni bazen. To je sve za budućnost sporta, naše dece, za pravilno razvijanje i zbog toga sve ovo radimo. Nadam se da sport u Gornjem Milanovcu ima lepu perspektivu – istakao je predsednik.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *