Vesti

Na košarkaškom terenu MZ “3. decembar” 23. juna počinje basket turnir “Zicer”

Na terenu Mesne zajednice “3. decembar” od 23. do 27. juna biće organizovanturnir u basketu pod nazivom “ZICER”. Ekipe su podeljene u četiri uzrasne kategorije. Nastupiće mlađi pioniri (2011/12.), pioniri (2009/10.), kadeti(2007/08.) i juniori (2005/06.). Pošto je ovo jubilarno, 20. izdanje, organizatori su se potrudili da posetiocima ponude niz zanimljivih pratećih sadržaja.

Prvog dana turnira, petak, 23. jun, na terenu će svoja znanja pokazati deca od prvog do četvrtog razreda, biće predstavljen Muzej košarke i organizovana izložba Vezana za čačansku košarku, a svečano otvaranje zakazano je za 19 sati.

Foto: Privatna arhiva/Facebook Srđan Radenović

Narednog dana nastupiće Star dance studio, biće predstavljena Gradska biblioteka “Vladislav Petković Dis” i organizovano glumačko veče. Trećeg dana posetioci će moći da se upoznaju sa zanimljivim sportom Kangu džampom, sa aktivnostima Saveza za školski sport i Atletskog kluba “ČAAK”, kao i onim šta će se događati na “Čačanskom polumaratonu”, Pretposlednjeg takmičarskog dana biće organizovan mini koncert, oni koji misle da imaju dobar šut pokušaće da postīžu koševe van linije 6,75 metara ili sa pola terena i domognu se zanimljivih nagrada. Zanim|jiva će biti i upotreba simulatora saobraćaja.

Završne večerinekadašnji ,ziceraši” odigraće revijalnu utakmicu – naveo Srđan Radenović, pokretač ovog takmičenja, šta će posetioci imati priliku da vide, osim zvaničnihutakmica.

Za razliku od ostalih turnira u basketu gde se igra “tri na tri”, ovo je jedini u Srbijiut gde se igra pet na pet” i to ga činim zanimljivim, kako za igrače, tako i gledaoce. Tokom polufinalne i finalne večeri organizatori su pripremili još jednu zanimljivost. Po prvi put biće organizovano nadmetanje u igri 3h3h3. Radi se opoznatim košarkaškim vežbama namenjenim deci i zato Ivan Kandić, član Organizacionog odbora, očekuje dosta učesnika, prvenstveno onih koji treniraju košarku.

Organizatori su poručili da ukoliko vremenski uslovi budu loši, neće biti odlaskau zatvoreni prostor, već će svi planirani događaji za taj dan, biti odloženi za naredni.

Presslider

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *