Školski sport Vesti

Svečano otvoreni sportski tereni u OŠ “Vuk Karadžić” – Donacija fondacije Mozzart (FOTO)

Danas je uz javni čas fizičkog vaspitanja promovisan novi sportski teren u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“, čiju je rekonstrukciju finansirala Fondacija „Mocart“. Teren će nositi ime legendarnog nastavnika fizičkog vaspitanja Agatona Gaja Čakajca. Fondacija „Mocart“ u svojoj velikoj društveno odgovornoj akciji „100 terena za jednu igru“ poklonila je gradu Čačku ovo vredno sportsko zdanje, koje je simbolično otvreno tako što su svečanu vrpcu presekli supruga Agatona Margita Čakajac, sin Ivan Čakajac, gradonačelnik Čačka Milun Todorović i direktor škole Milko Ikonić.

Uz veliki broj poznatih ličnosti, na ovoj manifestaciji je naglašeno da će teren imati veliki značaj za OŠ „Vuk Karadžić“ i razvoj sporta u Čačku, i istaknuto da generacije Čačana pamte i pamtiće još dugo legendarnog nastavnika fizičkog vaspitanja, Agatona Gaja Čakajca.

-Veliku zahvalnost dugujemo Fonfdaciji „Mocart“, a mnogo ih je i u vremenu iza nas. Takođe, oni su sponzori našeg košarkaškog kluba Borac, koji bez njih ne bi bio tako uspešan. Dejan i Ivan Čakajac, sinovi legendarnog profesora Gaja, daju nam za pravo da verujemo da ljudi iz Čačka imaju društvenu odgovornost i nikada ne zaboravljaju svoj grad – rekao je gradonačelnik Todorović.

O profesoru je govorio Uroš Tripkovića, bivši košarkaški reprezentativac i nekadašnji učenik ove škole, koga je Gajo naučio prvim košarkaškim koracima, njegov prijatelj profesor Danilo Beodranski, a na kraju i njegov sin Ivan, koji je zahvalio na izuzeznoj manifestaciji priređenoj u Čačku.

Javni čas imao je humanitarni karakter, jer je Fondacija „Mocart“ svaki potez i postignut poen đaka, nagradila izvesnom novčanom sumom, koja je preusmerena za lečenje učenice ove škole Đurđine Pavlović, koja boluje od cerebralne paralize. Ukupan humanitarni fond koji je Fondacija „Mocart“ donirala za lečenje Đurđine iznosi 200.000 dinara.

Kako je rekao jedan od voditelja manifestacije, poznati sportski komentator Slobodan Šarenac, plejadi legendarnih čačanskih košarkaša, danas se pridružio čovek koji nije bio košarkaš, ali je svojim radom doprineo stasavanju generacija koje su iz školskog dvorišta naučile da vole i žive košarku, i odakle su preko Borca, odlazile u košarkaški svet.

Jer kako je nastavnik Gajo govorio – Stoji pravo, pričaj malo – Igraj košarku!

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *