Vesti

Promocijom sporta do zdravih navika – održan šesti Sajam sporta u Kraljevu (FOTO)

Sajam sporta na Atletskom stadionu i terenima pod obalom koji, uz podršku Grada Kraljeva, organizuje Sportski savez grada Kraljeva, šesti put zaredom, okupio je brojne mališane koji su imali priliku da se upoznaju sa širokim spektrom sportskih disciplina koje kraljevački sport ima da ponudi.

Gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić je, zajedno sa pomoćnikom za sport Milošem Simovićem, predsednikom kraljevačkog Sportskog saveza Aleksandrom Daiševićem i generalnim sekretarom Sportskog saveza Srbije Goranom Marinkovićem, pozdravio sve ljubitelje sporta i četrdesetak izlagača koji su se pojavili na ovogodišnjem sajmu.

Terzić je izrazio radost što je rekonstruisani atletski stadion kraj Ibra danas posetio veliki broj dece iz Predškolske ustanove „Olga Jovičić Rita“, ali i brojni osnovci i srednjoškolci, gde su mogli da se upoznaju sa košarkom, odbojkom, rukometom, gimnastikom, ali i borilačkim sportovima.

„Bitno je da se naša deca bave sportom. Nije toliko bitno koji će sport izabrati, važno je da ne budu na ulici, da stiču zdrave sportske navike, da uče kako da se takmiče i nadmeću, da se nauče fer-pleju i sportskom duhu“, poručio je prvi čovek Grada, pa izrazio nadu da će ovogodišnji Sajam sporta biti još uspešniji od prethodnog.

Prema rečima generalnog sekretara Sportskog saveza Srbije Gorana Marinkovića, zajedničkim snagama Sportskog saveza Srbije i kraljevačkog Saveza nastao je ovaj mali sajam sporta, koji je sada već tradicionalna manifestacija. On je izrazio veliku zahvalnost gradonačelniku Kraljeva i Sportskom savezu Kraljeva što su ovakvu akciju prepoznali kao dobru i kvalitetnu.

„Iz godine u godinu, Sajam sporta u Kraljevu napreduje i sve veći broj dece i mladih učestvuje, kao i veliki broj klubova. Cilj je da deca vide šta to kraljevački sport poseduje“, izjavio je Marinković pa istakao da čak i kada samo jedno dete uđe u sistem sporta zahvaljujući ovakvim manifestacijama, to je veliki uspeh.
Predsednik Sportskog saveza Kraljeva Aleksandar Daišević smatra da je načinjen pravi potez kada je, 2017. godine, Savez počeo da organizuje ovu manifestaciju. Kako ističe, lepeza sportova u našem gradu je izuzetno velika i jako su zastupljeni skoro svi sportovi, a mnogi Kraljevčani o tome i ne znaju.

„Ovo je prava prilika da svi vide čime to kraljevački sport raspolaže i da deca, koja se još nisu odlučila čime će se baviti, sada mogu da se upoznaju sa lepezom sportova i izaberu neki od ponuđenih“, izjavio je Daišević, istakavši da je veoma radostan što je Sajam posetio veliki broj mladih, pogotovo dece predškolskog uzrasta.

U cilju da se, pre svega najmlađima, ukaže na značaj sporta, zdravih životnih stilova i fizičke aktivnosti, na kraljevačkom Sajmu sporta, posetioci su imali priliku da vide ponude brojnih sportskih škola, odbojkaških, košarkaških i rukometnih klubova, kao i da upoznaju gimnastičare, kajakaše, karatiste, džudiste, a najveću pažnju radoznalih mališana privukla je jedrilica Aero-kluba…

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *