Vesti

Čačak: Gradonačelnik Todorović, sa saradnicima, otvorio novu sportsku salu u OŠ „22. Decembar“ u Donjoj Trepči

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, danas je zajedno sa svojim saradnicima, simbolično – 1. septembra, na početku nove školske godine, otvorio novu fiskulturnu salu u Osnovnoj školi „22. decembar“ u Donjoj Trepči. Vrednost ove investicije je skoro 54 miliona dinara, od čega je iz budžeta Grada finasirano 38,5 miliona za građevinske radove i opremu, dok je 15 miliona dinara investirala Vlada RS, preko Ministarstva privrede.

-Ponosan sam danas što, kao lokalna samouprava, dajemo na korišćenje mališanima i njihovim nastavnicima ovako divan sportski objekat od oko 600 metara kvadratnih neto korisne površine, za bavljenje fizičkim aktivnostima, ali i za dopunske aktivnosti, kao što su treninzi naših mladih sportista. Više od 70 učenika u ovoj školi zalužuje ovakav objekat, na koji smo, nažalost, čekali duže od četiri godine. Prvi izvođač sa kojim smo ugovorili radove bio je neodgovaran i neozbiljan, koji je za skoro dve godine uradio veoma malo, pa smo bili u obavezi da raskinemo taj ugovor, a nakon toga raspišemo novi javni poziv, gde je naš privrednik „Alfako inženjering“ preuzeo posao i završio ga za nešto manje od godinu dana – rekao je gradonačelnik Todorović.

U ovoj sportskoj sali nalaze se hol, fiskulturna sala, kabinet i kupatilo za nastavnika, kao i ženska i muška svlačionica sa tuš kabinama. Todorović je ponovio da je želja lokalne samouprave da deca na seskom području ne zaostaju, u bilo kom segmentu, za decom na gradskom području.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *