Školski sport Vesti

U OŠ “Tatomir Anđelić” u Mrčajevcima održane Seoske sportske igre za decu

Savez za školski sport Čačka po drugi put organizuje Seoske sportske igre i druženje dece iz škola sa teritorije opštine Čačka. Prošle godine igre su organizovane u OŠ „Vladislav Petković Dis“ u Zablaću i učestvovale su tri škole (iz Zablaća, Trnave i Mrčajevaca). Zbog izuzetno pozitivne reakcije kako dece tako i nastavnika odnosno rukovodstva škole ove godine učešće je uzelo sedam škola sa ruralnog područja opštine Čačak (Mrčajevci,Zablaće,Slatina, Trnava, G.Gorevnica,Preljina,Trepča).

Danas je naš domaćin bila škola “Tatomir Anđelić” iz Mrčajevaca kojom se ovom prilikom zahvaljujemo na sjajnom uslovima koje smo imali , direktorci Vesni Jevđenijević i profesoru fizičkog Radovanu Zoćeviću.

Predviđeno je da projekat obuhvati dve faze:

  1. sportska takmičenja planirana za 28.12. u školi u Mrčajevcima, koja bi podrazumevala takmičenje dečaka u futsalu, devojčica u odbojci i takmičenje u nadvlačenju konopca (kombinovane ekipe).
  2. edukativno-kulturni deo koji bi podrazumevao predavanje i radionice na temu značaja sporta i zdravih stilova života i folklora, kao oblika očuvanja kulturne tradicije našeg naroda i važnog oblika fizičke aktivnosti kojim se u najranijem uzrastu razvija pravilna motorika i koordinacija tela (planirano za drugo polugodište).

Projekat nema takmičarski karakter, već promociju sporta i zdravih životnih stilova, tolerancije, zajedništva i timskog duha.

Takođe veliku zahvalnost dugujemo Školskoj upravi Čačak na podršci u realizovanju projekta kao i medijima koji su bili tu da isprate manifestaciju.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *