Vesti

U Čačku održan Mali sajam sporta (FOTO) (VIDEO)

Čačak – Danas je u Čačku u Hali kraj Morave održan Mali sajam sporta na kome se predstavilo se preko deset sportskih saveza i preko 20 sportskih klubova iz ovog grada.

Otvaranju ovog sportskog događaja prisustvovali su predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, predstavnici ministarstava sporta, kao i predstavnici lokalne samouprave.

„Svi ovi mali sajmovi su ustvari veliki sajmovi, velika stvar za svaku opštinu i za svaki grad gde ih organizujemo. Sportski savez Srbije uz podršku ministarstava sporta na čelu sa ministrom Zoranom Gajićem trudiće se da u narednom periodu poveća broj sajmova, svake godine smo do sada ima deset sajmova. Moj cilj i cilj ministra je da ovih sajmova bude u što većem broju, da ih bude 15, 20 godišnje, da što više promovišemo sport po opštinama jer najlepša slika grada Čačka su ova deca, budućnost Srbije su ova deca ne samo u Čačku već u čitavoj Srbiji. Trudićemo se da to bude veći broj sajmova sporta, da jedan odsto ove dece ostane u sistemu sporta posle ovakvih dešavanja mi smo napravili pravu stvar”, rekao je Davor Štefanek predsednik Sportskog saveza Srbije.

Grad Čačak kao mesto u kom su svoje karijere započeli veliki sportisti dosta pažnje posvećuje deci i tome da svaki mališan ima dobre uslove za treniranje sporta koji izabere.

“Sve ono što vredi u sportu Čačka danas je izašlo da pokaže svoj kvalitet, pre svega odlikovanja, medalje, pehare koji su u proteklom periodu osvojili. Što se tiče sajma sporta za našu sredinu, ti mališani od danas imaju mogućnost da vide kojim bi se oni sutra sportom bavili”, rekao je Slavoljub Piper predsednik Karate federacije Srbije i potpredsednik Evropske karate federacije kao i potpredsednik Sportskog saveza Srbije.

Mali sajam sporta iskoristili su i predstavnici Udruženja osoba sa invaliditetom kako bi predstavili i javnosti skrenuli pažnju na sportske aktivnosti kojima se bave.

„Sportski klub Cadist je klub čačanskih distrofičara i veoma nam je bitno da promovišemo kako nas sportskih klub tako i mogućnosti i želje članova našeg kluba. Mi se uglavnom bavimo rekreativno shodno svojim fizičkim mogućnosti. Učestvujemo u Prvenstvu Srbije u šahu, takmičenjem u sportskom ribolovu, raznim turnirima i sve ono što može da oplemenjuje i poboljša kvalitet života osoba sa invaliditetom”, rekla je Mirjana Stanojević iz Sportskog kluba Cadist.

Ovom prilikom gosti su uručili sportske rekvizite za osnovne škole sa teritorije grada Čačka.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *