Automoto Ostali sportovi

Tradicionalna auto-trka „Nagrada Kraljeva 2023“ održana na Autodromu Beranovac

Na kraljevačkom Autodromu Beranovac, koji gotovo pola veka važi za jedini pravi autodrom u Srbiji odnosno jednu od najboljih staza u regionu, u organizaciji AMSK „KV Racing Team“, održana je auto-trka na kružnim stazama pod nazivom „Nagrada Kraljeva 2023“.

Takmičare koji su se okupili iz Srbije i drugih zemalja, kao i veliki broj ljubitelja brzih automobila iz našeg grada, ali i okolnih mesta, koji su došli da podrže takmičare i uživaju u performansu, pozdravio je i gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić.

Kako je istakao, ovo je još jedan značajan sportski događaj u Kraljevu, a Beranovac se još jednom pokazao kao jedna od najboljih staza na Balkanu.

„Verujem da ćemo danas dobiti i prvaka Srbije u automobilizmu, a svi mi, Kraljevčani, očekujemo da to bude ′KV Racing Team′ jer to su momci koji vole automobilizam i koji osim svog novca, ulažu svoje vreme i trud, iz dana u dan, iz nedelje u nedelju, da budu što bolji“, kazao je Terzić, pa istakao da će se Grad i u budućnosti truditi da, zajedno sa ovim entuzijastima, radi što je moguće više na ulaganju sredstava u sređivanje staze kako bi svake godine bilo bezbedno organizovati i nekoliko ovakvih značajnih sportskih događaja.

Prvi čovek Grada, kojem je pripala čast da zvanično otvori trke, poželeo je takmičarima da ostvare najbolje rezultate, ali i izrazio nadu da će Kraljevo ponovo imati šampiona Srbije u automobilizmu.
Direktor auto-trke „Nagrada Kraljeva 2023“ Nemanja Todorović uputio je posebnu zahvalnost Gradu Kraljevu i AMSK „KV Racing Team“ koji su uložili velike napore kako bi staza bila što bezbednija za vožnju, a trka organizovana na zavidnom nivou. Prema njegovim rečima, Grad Kraljevo i beranovačka staza u svetu automobilizma poznati su ne samo u Srbiji, već i šire, a svoje vozačke sposobnosti i veštine na ovogodišnjoj trci imaju priliku da pokažu takmičari iz Srbije, Bugarske i Makedonije.

„Na ovogodišnju trku prijavilo se više od 50 takmičara, koji će voziti u osam kategorija podeljenih po divizijama, a takmičenje se boduje za Nacionalni šampionat Srbije, Otvoreno prvenstvo Srbije i Centralne evropske zone“, pojasnio je organizator manifestacije i predsednik AMSK „KV Racing Team“ Branislav Paunović. On je dodao da, s obzirom na to da je u generalnom plasmanu za Šampionat Srbije ekipa kraljevačkog „KV Racing Team“ prva, očekuje da će uzeti titulu za 2023. godinu na kružnim stazama.

Baš u našem gradu, davne 1972. godine, na stazi vojnog poligona, održana je prva trka za šampionat Jugoslavije u automobilizmu. Staza na Beranovcu duga je 5.200 metara, ima 16 krivina, spada u izuzetno zahtevne staze i po konfiguracijama jedna je od najboljih staza na Balkanu.

Tradicionalna auto-trka na Beranovcu organizovana je uz podršku Sportskog saveza Kraljeva i Grada Kraljeva, a na osnovu kalendara takmičenja i Pravilnika takmičenja Sportskog auto-karting saveza Srbije u gradu Kraljevu.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *