Vesti

Padel – Novi sadržaj Sportskog centra “Mladost”

U ustanovi za fizičku kulturu vrše se poslednje pripreme za promociju i stavljanje na raspolaganje svim građanima Čačka novog sadržaja. Od prvog dana juna svi zaljubljenici u sport i rekreaciju iz našeg grada, ali I okoline moći će da se bave padelom. Reč je o atraktivnom sportu koji je nastao šesdesetih godina prošlog veka u Meksiku, a poslednjih nekoliko godina doživljava pravu ekspanziju širom sveta. Igra je slična tenisu, ali se igra na manjem terenu koji je ograđen staklenim zidom. Može se igrati u singlu ili dublovima, a dimenzije terena su 20 puta 10 metara sa tri metra visokim zidom.  

”Čačak će biti jedan od retkih gradova u unutrašnjosti koji ima teren za padel. Mi smo iskoristili priliku da proširimo svoje sadržaje izgradnjom ovog terena na mestu četvrtog teniskog terena koji se realno malo koristio poslednjih godina. Mislimo da će ovaj za nas Čačane novi sport veoma brzo zaživeti i da će se izgradnja ovog terena pokazati kao pun pogodak” saopšteno je iz Sportskog centra ‘’Mladost’’.

Za realizaciju ove ideje SC ‘’Mladost’’ je imao maksimalnu podršku grada Čačka. Promocija padela i puštanja u rad novog terena za ovaj sport će biti održana u subotu 1.juna u 9 časova. 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *