Košarka

Čačak 94 ređa pobede: Još jedan korak do plasmana na završni turnir Kupa Koraća

Nakon uspešnog kraja polusezone KLS i pobede nad Dynamic-om, ekipa Čačka 94 juče je gostovala u Leskovcu, ekipi Zdravlja u okviru četvrtfinala drugog stepena kupa Srbije. Tim iz Čačka je ušao veoma ozbiljno u meč kako ofanzivno tako i defanzivno i bio bolji u svakom segmentu u prvom periodu pa je i rezultat bio veoma ubeljiv i čak plus 15 na kraju 1. četvrtine u korist Čačana.

Drugi period je doneo malo buđenje domaćina, ali je ekipa Đorđa Mićića održala razliku j na veliku pauzu se otišlo sa 14 poena prednosti.

Drugo poluvreme je donelo nešto bolju igru domaćina koji su se malo probudili i nošeni podrškom sa triubina uspeli u jednom trenutku čevrtog perioda da spuste na 4 razlike. Ipak, igrači Čačka 94 su sigurnom igrom utakmicu priveli kraju u svoju korist i plasman u polufinale kupa drugog stepena. Protivnik u narednoj fazi će biti ekipa Dinamika i to u sredu 10. januara.

Bitno je istaći da pobeda u polufinalu znači obezbeđen odlazak na završnicu kupa Radivoja Koraća, gde bi se igrači Quantoxa našli u probaranom društvu 8 ekipa iz Srbije i ujedno ostvarili najveći uspeh u istoriji kluba.

Zdravlje: Jović, Gavrilović 15, Jović 3, Harvey 12, Andrejević 7, Tasić, Dugalić 9, Blakney 8, Callahan 17, Đorđević Marinković 11

Čačak94 Quantox: Dodić 7, Stajčić 6, Pulliam 2, Grojić, Pešaković 4, Lakić 13, Majstorović 3, Gašić 13, Danilović 19p 7sk, Vujičić 2, Dumić 18p 5as

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *