Gimnastika Ostali sportovi Školski sport

Čačanska gimnastika živi: Zapaženi rezultati dece iz Čačka i plasmana na republičko takmičenje (FOTO)

Još jedna sjajna vest za čačanski školski sport ovoga puta stiže iz Kostolca, a u pitanju je gimnastika.

Deca iz Čačka su izborila plasman na republičko takmičenje iz gimnastike i dostojanstveno predstavljale svoje škole, Savez za školski sport Čačka i sam grad Čačak.

Iz Saveza za školski sport Čačka ističu da su gimnastiku pokrenuli posle skoro tri decenije uz entuzijazam profesora, pojedinaca, roditelja, školica sporta i naravno talentovane i hrabre dece.

Prve godine odškrinuli smo vrata i videli da mi zaista imamo sjajnu decu , profesore i trenere koji su zajedničkim snagama pomogli da gimnastika u Čačku zaživi. Uspeli smo i ove godine da organizujemo takmičenje na opštinskom nivou, a potom su naša deca nastupala i u Užicu kako bi došla do same završnice u Kostolcu gde imamo prave male akrobate iz gimnastičkih centara koji predstavljaju našu zemlju, stoji u objavi na društvenim mrežama Saveza za školski sport Čačka.

Najmlađi pojedinici danas su ostvarili sledeće plasmane:

Ekipna konkurencija:

OŠ”Milica Pavlović” sa profesorkom Jelenom Grujanac 1-4 razreda osvojeno peto mesto

OŠ”Milica Pavlović” sa profesorkom Jelenom Grujanac 7-8 razred osvojeno sedmo mesto

Treba istaći da je uekipnoj konkurenciji ekipa iz Čačka bila bolja od Niša, Kruševca, Kragujevca koji imaju dužu tradiciju bavljenja sportske gimnastike.

U pojedinačnoj konkurenciji nastupili su učenici:

Dunja Ristanović

Jovan Tomić

OŠ “Tanasko Rajić” sa profesorkom Vesnom Pešov koji su imali zapažene rezultate.

Za kraj iz Saveza za školski sport Čačka još jednom čestitaju svima koji su dali doprinos da se danas osećaju ponosno, a sam Savez će gledati kako i na koji način da pomogne u formiranju uslova i načina da gimnastika u Čačku živi.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *