Automoto Ostali sportovi

Aleksandar Leko Vukajlović” koje su bodovane za Otvoreni šampionat Srbije.

S obzirom na to da se početkom septembra meseca na istoj stazi prvi put organizuju trke za Alpe adria šampionat, organizator se potrudio da ova trka bude priprema za sledeću trku i može se s pravom reći da je položen test i da se može očekivati spektakl na sledećoj trci.

Pred oko hiljadu gledalaca i po vedrom vremenu u svim klasama su viđene borbe za najviši plasman. Gledaoce su najviše oduševili najmlađi takmičari, u klasama MX50, MX65 i MX85. Pored naših nastupali su vozači iz BIH i Severne Makedonije.

U klasi MX50 pobedio je Viktor Kolnoookov iz „Beep beep racinga” ispred Vuka Vojnića Hajduka iz „BAP racinga”, dok je treći bio Marko Sokola iz MK „Sokola Railić tim”. U klasi MX65 ubedljivu pobedu osvojila je Ana kolnookov iz „Beep beep racinga”, drugi je bio Damjan Sokola iz MK „Sokola Railić tim”, a treći Viktor Kolnoookov iz „Beep beep racinga”. U klasi MX85 prvo mesto je zauzeo Vuk Ćajić iz MK „Tanasko Rajić”, drugi je bio Andrej Popović iz MK „Ere”, a iza njega je završio Janko Lazarević iz „Beep beep racinga”.

U klasi MX1 nakon dve vožnje pobedu je izvojevao Miloš Đorđević iz Sagmajster tima, iza njega je kroz cilj kao drugi prošao Strahinja Kalamković iz MK Ere, dok je treći bio Kristijan Forgo iz Mađarske.

U najbrojnijoj klasi MX2 ukupnu pobedu uzeo je Mark Česko iz „Sagmajster tima”, drugi je bio Vuk Drmanac iz MK „Tanasko Rajić”, a treće mesto zauzeo je Vukašin Jablanović iz „GTC racinga”.

U klasi MX125 domaći takmičar Aleksa Milosavljević je trijumfovao ispred Nikole Milojkovića iz MK „Tanasko Rajić”, a treći je bio Marko Bonessi iz MK „Vatreni”.

U amaterskim klasama, MX i MXV, koje su nastupale zajedno ostvareni su sledeći rezultati:

Klasa MX: 1.Jeremić Nenad, MK „Vatreni”, 2.Gojko Popović „GTC racing”, 3.Vukašin Ćurčić, MK „Tanasko Rajić”

Klasa MXV: 1.Lang Viktor, MK „Miron”, BIH, 2.Danijel Jovanović, MK „Vatreni”, 3. Dario Todorov, MK „Sokola Railić”.

Naredna trka se vozi u Kruševcu 17/18. 06. 2023. godine.


Glas zapadne Srbije

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *