Košarka

Aleksa Uskoković novi košarkaš Borca

KK Borac Mozzart uspeo je da angažuje još jedno pojačanje na poziciji plejmejkera. Reč je o Aleksi Uskokoviću (24, 190), proverenom organizatoru igre rodom iz Beograda.

Uprava kluba i mladi košarkaš ugovorili su saradnju koja će na obostrano zadovoljstvo potrajati u narednih godinu dana, odnosno do kraja sezone 2023/2024.

Foto: Mega MIS/Emilija Jovanović

Reč je o sportisti koji je prve profesionalne minuta upisao u dresu FMP-a, za koji je nastupao u periodu od 2017. do 2020. godine. Zatim je branio boje Crvene zvezde, od 2020. do 2022. godine, a sezonu koja je iza nas je proveo u Megi.

U dresu Mege minule takmičarske godine igrao je na 28 utakmica u regionalnoj ligi, a prosečno je beležio 5,7 poena i dve asistencije.

Nije zgoreg pomenuti da je Aleksa Uskoković deveto pojačanje Borca Mozzart ovog leta. Pre njega, u klub su stigli Nikola Manojlović, Ronaldo Segu, Tajlan Džamon Birts, Darko Talić, Kruz Perot-Hant, Filip Rebrača, Džavon Frenklin i Đoko Šalić.

Prvi izazov Borac Mozzart će imati već u nedelju, u okviru 1. kola AdmiralBet ABA lige, kada će na parketu Dvorane kraj Morave ugostiti Cibonu (18:00).

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *