Fudbal

FK Slatina obeležava sedam decenija postojanja

Čačak – FK „Slatina“ iz Slatine u 2023.godini obeležava 70.godina postojanja, jubilej dostojan poštovanja i divljenja.

Osnovan u relativno maloj seoskoj sredini sa ciljem okupljanja omladine sa zadatkom da se bavi sportom i fizičkom kulturom. Sve najbolje što je imalo sa ovog područija prošlo je kroz FK „Slatinu“-vrsni poljoprivrednici, radnici, službenici, direktori, funkcioneri, političari….
Stalna veza škole i kluba i pravilno usmerenje i vaspitanje omladine je najveći kapital kluba koji je okuplja omladinu iz devet sela sa teritorije Grada Čačka Slatina, Mršinci, Kukići, Goričani, Kačulice, Premeća, Petnica, Žaočani,Lipnice.

Foto: GZS

U FK „Slatina“ su fudbal igrali i mnogi mladi ljudi sa prostora bivše Jugoslavije.

Klub je igrao u Čačanskom podsavezu, Okružnoj ligi, Zapadnomoravskoj ligi, Moravskoj zoni ,kao i prijateljske utakmice sa poznatim klubovima Srbije.
FK „Slatina“ odžava bratske odnose sa NK „Peca“ iz opštine Ravne na Koreškom –Slovenija.

„FK „Slatina“ je tri puta ugostila državnog prvaka ekipu FK“Partizan“Beograd, gosti su bili i „Trepča“Kosovska Mitrovica, O.F.K.“Beograd“ Beograd,FK „Rad“ Beograd, FK „Sloga“ Kraljevo, FK“Borac“ Čačak i td, FK „Crvena zvezda“ Beograd ;

Klub je bio i ostao bastion spota, mesto gde se mladi vaspitavaju i usmeravaju da budu korisni članovi našeg društva.Povodom 60.godina postojanja izdata je i monografija FK „Slatina“ autora Miroslava Ristića „IZ PRIČE U PRIČU“

Ove godine Fudbalski klub „Slatina“ obeležiće 70 . godina svog postojanja. Tim povodom nizom sportskih događaja obeležava veliki jubilej i to sutra u 13:30 fudbalskom utakmicom pionira FK“ Slatina“ Slatina – FK „Vojvodina“ Novi Sad.

RINA

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *