Fudbal

Frajdej za velika tri boda Mladosti u Subotici

Nedelja na severu Srbije, ali Patrik Eze Frajdej radi prekovremeno! Druga utakmica u prolećnom delu šampionata Mozzart Bet Superlige, novi gol napadača Mladosti iz Lučana, ovog puta za ceo plen usred Subotice – 1:0.

U prošloj rundi Frajdej je u Novom Sadu doneo Lučancima bod u poslednjem minutu utakmice, ovog puta im je servirao ceo plen, tako da je apsolutni junak Mladosti u prolećnih 180 minuta fudbala.

Želeo je Nenad Lalatović, trener Spartaka, da se nakon utakmice sa osmehom obrati medijima kao što je najavio dan ranije, ali su želje jedno, a realnost po Spartak drugačija. Mogli su plavo-beli mnogo više, delovali su dosta raspoloženiji za igru, ali im je nedostajala završnica što ih je na kraju skupo koštalo. Sa druge strane, Mladost je u ovu utakmicu ušla dosta oprezno, vrebala je i čekala svoje prilike iz kontranapada koju je na kraju i dočekala. 

Prelepo februarsko popodne nije previse potaknulo fudbalere oba tima na lepršavu igru. Spartak je bio mnogo konkretniji, u više navarta su domaći po bokovima probijali loše postavljene defanzivce Lučana, ali izostajala je konkretna realizacija. Najbolju priliku u prvom delu igre imao je Mudrinski koji je imao situaciju jedan na jedan sa Stamenkovićem, ali je bio neprecizan. Sa druge strane inostrani dvojac u napadu Mladosti, Frajdej – Silue, kružio je oko šesnaesterca Spartaka, ali bez opasnosti po gorostasnog Vulića.

Kako to obično u fudbalu biva, kada neko ne iskoristi svoje šanse usledi kazna. Ćirić je umakao čuvarima, oučio Frajdeja koji je uz malo sreće loptu smestio iza gola Vulića.

Do kraja susreta Spartak je nastavio sa ofanzivom, Bijelović je od ulaska u igru u mnogome doprineo igri, ali šanse za gol nije bilo ni na vidiku. Lučanci su se odlično taktički postavili, nisu dozvoljavali Subotičanima previše prostora što im je omogućilo da sa severa Bačke krenu sa tri zlata vredna boda.

Mozzartsport

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *