Odbojka

Treći turnir projekta “Trofej Odbojkica” održan u Gornjem Milanovcu

Gornji Milanovac – U Sportskoj hali “Breza” u Gornjem Milanovcu organizovana je nova, treća po redu, manifestacija “Trofej odbojkica”, a učestovavalo je preko 500 dece iz 30 klubova koji pripadaju regionalnim centrima Beograd, Zlatibor, Kraljevo, Kragujevac i Zaječar.

Direktor Sportsko-rekreativnog centra “Gornji Milanovac” Predrag Marković, poželeo je dobrodošlicu gostima

– Želim da se zahvalim Odbojkaškom savezu Srbije koji nam je omogućio organizaciju ovog turnira. Takođe bih se zahvalio i Odbojkaškom klubu “Takovo” na odličnoj organizaciji. Vama deco želim da se dobro zabavite, družite i uživate u odbojci i našem gradu – zaključio je Marković


Predrag Marković, direktor SRC “Gornji Milanovac”
Mališani su igrali mini-odbojku na četiri terena, učestvovali u arenama izazova gde su se dokazali u veštinama sa loptom i vežbama fizičke kulture. Rešavali su zadatke primerene njihovom uzrastu u okviru “Odbojkica mozgalice”, slikali se sa maskotama i trofejima u foto areni, rešavali slagalice, takmičili su se u igri asosijacija.

Veliki broj klubova širom zemlje zainteresovan je za organizaciju ovog događaja, a deca sa oduševljenjem iščekuju priliku za druženje sa svojim vršnjacima. Milan Vujačić, koordinator međunarodnih takmičenja Odbojkaškog saveza Srbije nije krio oduševljenje brojem učesnika na turniru .

– Došli smo u Gornji Milanovac i kao što možemo videti, svaki naredni turnir je posećeniji od prethodnog. Deca su prezadovoljna ovim konceptom. Sve više sponzora se uključuje u ovaj projekat. Ovo je stvarno jedan festival zabave za decu. Moram da se zahvalim svim ljudima iz Gornjeg Milanovca, pre svih, ljudima iz OK “Takovo” čije je gostoprimstvo nemerljivo. Sportska hala “Breza” je jedan fenomenalan objekat i nadam se da će se i drugi ugledati na njih. Takođe želim da se zahvalim i opštini Gornji Milanovac. Svi oni su pomogli da se ovako nešto organizuje i protekne u najboljem redu – rekao je Vujačić.


Specijalni gosti na festivalu u Gornjem Milanovcu bili su odbojkaši i odbojkašice Takova. Oni su se družili sa decom i uveličali ovaj događaj.

Ideja koncepta uz moto “IGRAMO SE I SVI POBEĐUJU” ima za cilj da se deci, u najmlađem uzrastu, pruži prilika da se igraju i zabave u atmosferi koja promoviše vrednosti za koje se Odbojkaški savez Srbije zalaže.

GZS / GM Press

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *