Košarka

Juniori i kadeti Borca Mozzart plasirali se u elitu!

Juniorski i kadetski tabori KK Borac Mozzart, koje sa klupe predvode Miloš Pejanović i Vladimir Zlatanović, uspeli su uspešno da završe kvalifikacione turnire za Roda juniorsku, odnosno Triglav kadetsku ligu Srbije.

Mladi Čačani su, u skladu sa očekivanjima javnosti, preskočili prvu prepreku koja je bila pred njima.

Foto: KK Borac/Lejča photography

Plasmanom u navedena takmičenja juniorski sastav će imati priliku da brani zvanje vicešampiona države osvojeno minule sezone, dok će kadeti dobiti šansu da odbrane treće mesto osvojeno ove kalendarske godine.

Miloš Pejanović, šef struke juniorskog tima, ističe da je zadovoljan urađenim poslom.

,,Prošlog vikenda juniorska ekipa se plasirala kroz kvalifikacije, što smo naravno i očekivali. Mogu da budem zadovoljan odrađenim poslom, jer smo bez većih poteškoća osvojili prvo mesto i tako se direktno plasirali u Roda juniorsku ligu Srbije. A moram da naglasim da smo to učinili bez nekoliko bitnih igrača. Za klub kao što je Borac možda je i obaveza da igra najkvalitetniju ligu za juniorski uzrast, rekao je Pejanović.

Onda se ukratko pozabavio rosterom koji ima na raspolaganju.

,,Ove godine je dosta promenjen tim u odnosu na prošlu sezonu, ima nekoliko novih igrača i biće potrebno vreme da oni uđu u sistem. Smatram da će ova liga biti idealna za razigravanje košarkaša koji zaslužuju pažnju. Moram da dodam još i to da se juče kadetska ekipa plasirala u Triglav kadetsku ligu Srbije, tako da ćemo i sledeće sezone gledati najkvalitetniju decu iz Srbije u Čačku, što je velika stvar, dodao je Miloš Pejanović.

Vladimir Zlatanović, kormilar kadetske ekipe, naglasio je važnost plasmana u Triglav kadetsku ligu Srbije.

,,Ako uzmemo u obzir šta nam se sve desilo od početka priprema, moramo da budemo zadovoljni ostvarenim rezultatom. Neću preterati ako kažem da može film da se snimi o svemu što nam se dogodilo. Možda zvuči preterano, ali subjektivni osećaj je isti kao i kada smo uzimali medalje u prethodne dve godine. Ipak, na kraju se sve dobro završilo. Izuzetno je važno da kadetska ekipa Borca igra najprestižnije državno takmičenje”, kazao je Vladimir Zlatanović.

KK Borac/Nikola Minović

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *