Automoto Ostali sportovi

Nacionalni šampionat Srbije u moto-krosu i Festival adrenalinskih sportova za dane vikenda u Trešnjarima

U organizaciji AMSK „GTC Racing – KV“, uz podršku Grada Kraljeva, Sportskog saveza Kraljeva i Turističke organizacije Kraljevo, na stazi „MX park Trešnjari“, za dane vikenda, biće održan Nacionalni šampionat Srbije u moto-krosu i Festival adrenalinskih sportova.

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić istakao je da Grad, iz godine u godinu, izdvaja sve veća finansijska sredstva za razvoj sporta, kao i da iako se najveći broj sportskih događaja odigrava u staroj ili novoj hali sportova, postoje i događaji koji se odigravaju van centra grada. Prema njegovim rečima, za uspeh ove veoma značajne trke, koja se svake godine održava u septembru, najzaslužniji je Dejan Jablanović, koji je omogućio svim ljubiteljima adrenalinskih sportova da u našem gradu pogledaju najbolje takmičare iz Srbije, ali i zemalja regiona – Mađarske, Grčke, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Republike Srpske.

„Jablanović je u prethodnih sedam godina uložio mnogo finansijskih sredstava, ali i mnogo svog vremena kako bi napravio tu stazu, a u tome su mu pomogli prijatelji, ali i brojna javna preduzeća i ustanove. Svi zajedno smo radili na tome da napravimo stazu koja je danas postala ponos Kraljeva“, izjavio je Terzić.

Kako je istakao, svake godine neophodno je ulagati finansisjka sredstva u popravku staze, a s obzirom na to da se menjaju i standardi, uvek je potrebno izvesti i dodatne radove i pripremiti stazu kako bi takmičari mogli da se takmiče bezbedno.
„Siguran sam da ćemo i ove godine imati dobre rezultate, a znam da svi ti takmičari, treneri i njihove ekipe moraju da potroše određena sredstva prilikom boravka u našem gradu, tako da se uložena sredstva za organizaciju ovakve manifestacije vrate veoma brzo kroz noćenja i ugostiteljske usluge na teritoriji čitavog Kraljeva“, pojasnio je gradonačelnik, pa poručio:
„Grad će se truditi da, pored verskog i seoskog turizma, i Bogutovačke i Mataruške Banje koje konačno počinju da funkcionišu, finansira i pomaže i razvoj sportskog turizma.“

Predsednik AMSK „GTC Racing – KV” Dejan Jablanović podsetio je da je 2016. godine u saradnji sa Gradom odnosno javnim preduzećima i ustanovama počela realizacija projekta izgradnje staze na kojoj je već 2017. godine organizovana prva trka na državnom nivou.

„Od 2017. godine do danas organizatori smo moto-trke koja je poprimilia i međunarodni karakter. Prošle godine deset država je uzelo učešće i Kraljevo je postalo bitan činilac u auto-moto sportu i kalendaru međunarodnih trka“, naglasio je Jablanović, istakavši da ove godine očekuje više od 75 takmičara iz zemlje i regiona na šampionatu. Naš Grad će, u saradnji sa Turističkom organizacijom Kraljeva, peti put biti domaćin i Festivala adrenalinskih sportova.

„Bez podrške Grada, ali i ljudi iz Trešnjara i Žiče, ništa ne bi bilo moguće. Iz godine u godinu trudimo se da slušamo primedbe, otklonimo probleme i usavršimo manifestaciju“, poručio je predsednik AMSK „GTC Racing – KV“, pa pozvao sve zainteresovane građane da za dane vikenda – 23. i 24. septembra, dođu na stazu „MX park Trešnjari“, gde će imati priliku da vide streličare, kvadove, paraglajdere, ciklokrosere i druge zanimljivosti…

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *