Borilački sportovi Karate

U Čačak stigla svetska elita karate sporta, takmičari iz 21 zemlje nadmetaće se za „Zlatni pojas Čačka”(FOTO)

Čačak – Tačno u podne u Plavoj hali u Atenici počeo je trofejni karate turnir „Zlatni pojas Čačka” koji se održava 53. put u gradu na Moravi i na kojem u kojem učestvuju najbolji karatisti sveta.

Ove godine u Čačak su stigli i eminentni predstavnici ovog sporta među kojima je predsednik karate federacije Balkana i član Izvršnog odbora svetske i evropske federacije Davor Cipek i predsednik evropske i svetske federacije Antonio Espinosa.

„Radi se o jednom od najstarijih karate turnira u Evropi, o iznimno jakom turniru koji je našao i svoje mesto u kalendaru evropske karate federacije i s obzirom na broj učesnika i zemalja koje su se ove godine odazvale, ali i gostiju i predsednika, moram čestitati karate federaciji Srbije i predsedniku Slavoljubu Piperu ali i karate klubu ’Borac’ iz Čačka koji dugi niz godina na ovakav način ne samo da promoviše karate sport već promoviše i Srbiju i grad Čačak”, kazao je Cipek i dodao da je on već 12. put prisutan na ovom prestižnom karate turniru.

Predsednik karate federacije Balkana i član Izvršnog odbora svetske i evropske federacije Davor Cipek, foto: GZS

Predsednik karate federacije Srbije Slavoljub Piper koji je i među najzaslužnijima za održavaje „Zlatnog pojasa Čačka” istakao je da turniru prisustvuje predsednik evropske i svetske federacije Antonio Espinos i njegova zainteresovanost govore o značaju i kvalitetu ovog turnira.

Predsednik karate federacije Srbije Slavoljub Piper, foto: GZS

„U tri dana takmičenja nastupiće sportisti iz 21 zemlje i mislim da je ovo jedna od poslednjih i najozbiljnijih provera seniora za prvesnstvo Evrope koje će se održati u Zadru. Što se tiče drugih učesnika tu su velesile u karateu, Francuska, Španija, Italija, Mađarska, Austrija, Švajcarska, Hrvatska, Srbija, Rusija… Kvalitet je izuzetan i ogromno je zadovoljstvo što je Čačak danas i naredna tri dana centar karate sporta”, naglasio je Piper.

Inače, održavanju ovog turnira podršku su dali grad Čačak i Ministarstvo sporta.

GZS

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *