Borilački sportovi Karate

U subotu počinje 52. Međunarodni karate turnir ,,Zlatni pojas Čačka”

Čačak – Međunarodni karate turnir „Zlatni pojas” sa najdužom tradicijom održaće se ovog vikenda u Čačku. Na 52. manifestaciji će učestvovati 20 najboljih selekcija u svetu.

„Ovo je najstariji i najmasovniji turnir u Evropi. Dolaze svetski i evropski šampioni ali sam ubeđen da naši sportisti, pre svega iz Čačka ali i ostalog dela Srbije i reprezentativci će biti na visini zadatka”, rekao je predsednik Karate federacije Srbije Slavoljub Piper.Glavni događaj Zlatnog pojasa biće susret ekipnih šampiona reprezentacija Francuske i Srbije.
„U subotu 22. aprila planirano je svečano otvaranje, biće i borba za trofej Zlatni pojas između Francuske koja je višestruki prvak Evrope i sveta, i Srbije koja je bila i višestruki vice šampion sveta i šampion sveta i siguran sam da će se tu ukrstiti dobra i čvrsta koplja. Pogotovu što i Francuzi kao i mi važe za znažne borce”, kazao je Piper.
On je pozvao sve sugrađane a pogotovu ljubitelje borilačkih sportova da dođu u Sportsku dvoranu Borac. „Eliminacije počinju ujutru od devet i veliki je broj sportista tako da će prvi dan se završiti oko pola devet uveče. Sutradan u sportskoj dvorani Mladost u Atenici će nastupati mlađe kategorije. Nije teško zaključiti da će tu biti par hiljada ljudi sa takmičarima, trenerima, tehničkim licima. Gosti nam dolaze iz visoko kotiranih saveza kao što je Španija, Švedska, Francuska, Nemačka, Turska koja dolazi sa najačim timom”, naveo je Piper.
Inače, organizatori 52. Zlatnog pojasa su Klub kontaktnih sportova Borac i Karate federacija Srbije a sve pod pokroviteljstvom grada Čačka uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *