Odbojka Školski sport

Devojčice iz OŠ “Sveti Sava” šampionke Srbije u odbojci (VIDEO)

Istorijsko zlato u odbojci za školu Sveti Sava iz Čačka , Savez za školski sport i grad Čačak i to na 12. Olimpijskim igrama učenika Republike Srbije koje su održane u Novom Sadu.

Koliko je ovo veliki uspeh svedoči i činjenica da je ovo prvo ovakvo odličje za odbojku u Čačku jer su bronzane medelje osvajali i OŠ “Tanasko Rajić” i OŠ “Milica Pavlović” , kod srednjih škola više puta su Gimnazija Čačak i Ekonomska škola Čačak osvajale druga i treća mesta ali niko do sada nije uzeo zlato ali je to pošlo za rukom učenicama OŠ “Sveti Sava” sa profesorom Slobodanom Nikolićem.

Treba istaći da su ove devojke uspele bez ijednog poraza doći do finala i osvojiti ga. Prve su bile na opštinskom takmičenju gde je učestvovao rekordan broj ekipa iz odbojke i gde se igrala izuzetna odbojka, zatim su bile prve na okružnom takmičenju gde savladane ekipe iz Ivanjice, Lučana i Gornjeg Milanovca, potom su na međuokružnom takmičenju dobile domaćina Kragujevac , Kraljevo i Novu Varoš i time overili vizu za Olimpijske igre u Novom Sadu.

U samoj završnici bile su u grupi 1 sa ekipama Novi Sad , Stopanja, Vranje i sve tri utakmice dobile i time se plasirale u finale.
Čačak-Novi Sad 2:0 (25:23) , (25:20)
Čačak-Stopanja 2:1 (25:17), (23:25) , (15:11)
Čačak-Vranje 2:0 (25:11), (25:13)

U finalu iz druge grupe devojčice iz OŠ “Sveti Sava” čekala je elipa iz Stare Pazove.
Nakon velike borbe, pobeda i zlato odlaze u Čačak.
Čačak-Stara Pazova 2:1 (26:24) , (18:25) , (15:9)

Iz Saveza za školski sport upućuju ogromne čestite sjajnim devojkama i njihovom profesoru na izuzetnom uspehu, takođe se zahvaljuju rukovodstvu škole na podršci i timskom radu , odbojkaškim klubovima koji kao i gradu Čačku koji već godinama podržava i prepoznaje rad sa kojim i najveći uspesi nisu nedostižni.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *