Odbojka

Odbojkaši Lotusa ovog vikenda ugostili ekipu FAP livnice iz Prijepolja

Mladi odbojkaši Lotusa u nedelju 29.10.2023. godine u 14 časova ugostili su OK FAP Livnica Prijepolje u sali Prehrambeno – ugostiteljske škole.
Rezultat je bio 1 : 3 u setovima. Prvi set 25 : 27, drugi 13 : 25, treći 25 : 22 i završni 15 : 25.

Tok i ton utakmice je bio dosta dinamičan sa aktivnim rezultatom naročito u prvom setu. Naši mladi igrači su hrabro i silovito krenuli u prvom setu, ali nedostajalo je vrlo malo sportske sreće te su gosti dobili prvi set. U drugom setu je bio vidljiv pad. Moral i karakter naše mlade ekipe dosao je do izrazaja u trećem setu. Gosti su, ipak nakon toga rutinski priveli utakmicu kraju.
Prisutno je bilo oko 100 gledalaca.
Utakmicu je krasila fer atmosfera i sportski duh odbojkaša oba tima.

Trener gostiju Samir Oković izjavio je nakon utakmice: “Čestitao bih ekipi Lotusa na izuzetnoj požrtvovanosti i borbenosti, baš su mlada ekipa pred kojom je, ako budu imali mogućnosti, velika budućnost. Još jednom hvala na gostoprimstvu.”
Sladjana Rutović trener OK Lotus izjavila je posle utakmice: “što se tice muške ekipe danas, tim je bio u potpuno izmenjenoj postavi, naš Andrija Djoković
je trenutno na pripremama za reprezentaciju, a nekoliko igrača je odsutno zbog ekskurzija. Pohvalila bih Veljka Marković i Ognjena Jovanović
kao i iskusnijeg Miloša Kojović. Odlična utakmica, napredak naših mladih igrača se vidi. Moramo naglasiti da, osim naših problema sa neiskustvom danas smo imali i dosta čudan kriterijum sudjenja. Klub nam je trenutno pun aktivnosti po svim selekcijama i konkurencijama, kreću kadetska i pionirska liga kao i liga za mladje pionire. Vezano za utakmicu koja se juče odigrala u Bajinoj Bašti pohvaljujem sve devojke. Pozivam publiku da nam pomogne u gradskom derbiju sledeće subote. “

U sledećem kolu mladi odbojkaši Lotusa gostuju u nedelju 05.11.2023. godine u Uzicu protivnik je OK Uzice.
Ženska selekcija je u subotu zabeležila pobedu takođe u Drugoj ligi Zapad Srbije na gostovanju protiv OK Tara Bajina Bašta. Rezultat je bio 3:2 za naše odbojkašice.
Naše devojke ostaju i dalje medju glavnim konkurentima za Prvu ligu. Sledeća utakmica je gradski derbi ugostićemo OK Sloboda iz čačka u subotu 04.11.2023. godine u 14 časova u sali Prehrambeno – ugostiteljske škole.
Pozdravljamo povećano ineteresovanje mladih koji nam se javljaju kako bi se uključili u rad našeg kluba.
Još jednom pozivamo sportsku javnost i publiku da nam pomognu kako bi vratili odbojku na velika vrata u naš grad.
Sportski pozdrav od Odbojkaškog kluba Lotus.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *