Odbojka Školski sport

Prijem mladih odbojkašica iz OŠ “Sveti Sava” kod gradonačelnika Todorovića (FOTO)

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, danas je sa zamenikom Vladanom Milićem i pomoćnikom Miroslavom Petkovićem, upriličio prijem za odbojkašice Osnovne škole „Sveti Sava“, šampionke Srbije u kategoriji osnovnih škola na 12. Olimpijskim sportskim igrama učenika iz Republike Srbije u odbojci.

Odbojkašica Sara Vranić je istakla da je „pobednički tim“ već pet godina u istom sastavu.

-Marljivo treniramo i to nam se vraća kroz uspehe, ovo nam nije prvi put da osvajamo državna prvenstva. Mi smo navikli na pobede, jer time se uvek vodimo, na svakom turniru nam je cilj da pobedimo – rekla je Sara.

Trener mladih odbojkašica profesor fizičkog vaspitanja Slobodan Nikolić je ponosan na učenice koje su donele pehar, prošavši veoma uspešan put od septembra prošle godine do finala.

-Ova ekipa ima sjajan timski duh, jedna drugoj su izuzetna podrška, i ono što ih izdvaja od drugih ekipa su želja i motiv. Takođe, i način na koji igraju, jer svojim tempom nameću igru i pokazuju odakle dolaze. I ovom prilikom želim da im zahvalim, jer smo svi ponosni na njih – rekao je profesor Nikolić.

Ispred Grada Čačka Miroslav Petković, pomoćnik gradonačelnika čestitao je mladim sportistkinjama.

-Veliko nam je zadovoljstvo što danas uživamo u društvu ovih divnih, skromnih i vaspitanih devojaka, koje su na turniru pokazale šta je taj naš čačanski inat i hemija između pravih sportistkinja, jer kada ste prvi u konkurenciji od 31 ekipe na Olimpijskim igrama osnovnih škola, to je zaista ogroman uspeh – rekao je Petković, napominjući da Grad Čačak jeste grad sporta, da uvek podržava svoje sportiste i da će učenice, u skladu sa odlukama Grada, imati mogućnost da budu nagrađene, da će za ovakav uspeh dobiti adekvatnu nagradu.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *