Odbojka

Poraz mladih odbojkaša Lotusa u Kruševcu

OK Bagdala – OK Lotus 3:0
U nedelju 22. oktobra odigrano je drugo kolo Druge lige Zapad za senior u Kruševcu.

Mladi odbojkasi OK Lotus igrali su sa OK Bagdala iz Krusevca.

Slavili su domaci u sva tri seta.
Lotus je ponovo hrabro i silovito krenuo, pokazao se kao ravnopravan protivnik i držao aktivan rezultat u prva dva seta, ali gosti su se ipak pokazali kao bolji i iskusniji tim, te su uspešno priveli utakmicu kraju.

U prvom setu imali smo odlican rezultat. Vodjstvo 18 : 15, nakon toga i egal 19 : 19, ali su domaci kao iskusna i konacno bolja ekipa rezultatom 25 : 20 dobili prvi set.
U drugom setu ponovo smo se korektno drzali, do konacnog rezultata 25 : 16. Rezultat treceg seta je 25:12.

Ponovo je presudan faktor bio nedostatak iskustva kod mladih odbojkaša Lotusa – u proseku imaju ispod 16 godina, dok je protivnik kao najveci pretendent za Prvu Ligu – znacajno iskusniji.

Utakmicu je krasila fer atmosfera i sportski duh odbojkaša oba tima.

U sledecem kolu mladi odbojkaši Lotusa u nedelju 29.10.2023. godine u 14 casova docekuju OK FAP Livnica Prijepolje u Sali Prehrambeno – Ugostiteljske skole.

Koristimo priliku da pozovemo sportsku javnost i publiku da posete naše buduće utakmice i pomognu nam na način kako samo publika iz Čačka zna i može. Potrebna nam je pomoc da ovi mladi decaci dodju do prve pobede u seniorskom rangu.

Izjava trenera Sladjane Rutović:
“ Pohvala ovog puta kompletnoj ekipi – bukvalno svima. Uz iskusnije na celu sa Milosem Kojovic, odlicni su bili i Veljko Markovic, Filip Savic i Aleksandar Jovasevic. Pohvaljujem i nase najmladje igrace na celu sa Andrejem Gucunski.
U Krusevcu smo kao najmladja ekipa ostavili odlican utisak i pobrali simpatije svih prisutnih u Hali. Kao poseban kuriozitet naglasavam i najiskrenije cestitke iskusnih protivnika ( najmladji igrac OK Bagdala ima 31 godinu).
Smanjen je strah i trema, svi su dobili sansu nismo jurili rezultat, to nam je u drugom planu ove godine. Napredak je vidljiv, sigurna sam da mogu jos mnogo bolje da igraju “.

Ženska selekcija je u subotu zabeležila poraz, protiv OK Gimnazijalac iz Kraljeva takođe u Drugoj ligi Zapad Srbije, ali ostaju i dalje medju glavnim konkurentima za Prvu Ligu. Sledece gostovanje je protiv OK Tara Bajina Basta gde ocekujemo pobedu.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *