Odbojka

Nove pobede odbojkašica Lotusa, odbojkaši Lotusa zastali na pragu preokreta

U subotu 25.11.2023. godine odigrano je sedmo kolo Druge lige Zapad za seniorke u Sali Prehrambeno – ugostiteljske škole u Čačku. Prisustvovali smo prelepoj sportskoj predstavi i promociji ovog lepog sporta pred oko 100 gledalaca.

OK Lotus – OK Mokra Gora iz Zubinog Potoka 3:1. Po setovima rezultat je bio 23:35, 25:15, 25:16 i 25:18.

Slađana Rutović, trener OK Lotus, u izjavi posle utakmice izjavila je: ” Bojažljiv nastup mojih devojaka, prvenstveno usled povrede i odsustva Dragane Rutović. Izgubili smo na sigurnosti. U drugu ruku dobitak je da su devojke prelomile da mogu i moraju da odigraju sa raspoloživim snagama. Ostvarena pobeda je bitna i zbog bodova i u procesu sticanja sigurnosti. Situacija je zahtevala da ponovo u startnoj postavi imamo 3 devojke rodjene 2008. godine ( 15 godina ). Tehničarka Marina Jovanović koja je danas zamenila Draganu Rutović danas je odigrala prvu zvaničnu utakmicu u Drugoj Ligi. Uz nju treba istaći i danasnji učinak Ratković i Kristinu Bojić.”
U nastavku dana OK Lotus 2 pobedio je sa 3:0 ekipu župa.
U okviru Druge lige Zapad za seniore u nedelju naši momci putovali su u Gračac kod Kraljeva na gostovanje – utakmica sa OK Gračac.
Gracas – Lotus 3:1. Rezultat po setovima 21:25, 25:18, 25:13 i 25:22
Naši dečaci ostvarili su pobedu u prvom setu. Drugi i treći dobili su domaći. U četvrtom setu bili smo na pragu preokreta. Imali smo vodjstvo 24 : 22 i nasu servu, bili praktično na pragu preokreta ali je ponovo je nedostajalo i malo sportske sreće.
Slađana Rutović, trener OK Lotus, u izjavi posle utakmice : ” Moji momci pružili su najbolju igru do sada. Prezadovoljna sam. Na žalost sami smo sebe pobedili, protivnik definitivno nije bio bolji. Naročito je bitno da su delovali kao pravi tim, te to naročito ističem.”

U toku su kadetska i pionirska liga, kao i liga za mlađe pionire te pozivamo i naše mlade sugrađane i sugrađanke da nas posete, vide uživo kako radimo i postanu deo našeg kluba.

U nedelju u Sali Prehrambeno – ugostiteljske škole u Čačku odigrana je jos jedna utakmica u kojoj su naše kadetkinje rutinski pobedile Budućnost iz Arilje sa 3:0.
U okviru Druge lige Zapad za seniorke naše devojke sledećeg vikenda gostuju u Uscu, gde je domacin ekipa iz Leposavića, dok ce seniorska ekipa gostovati u Baljevcu.

Za kraj ćemo, po obicaju dodati i par zanimljivih elemenata o samoj igri.

Smeč je najefikasniji i najatraktivniji oblik upućivanja lopte u polje protivnika, a time i postizanja poena. Lopta dignuta iznad mreže hvata se u skoku u najvišoj mogućoj tački, što većom brzinom i što strmije upućuje u protivničko polje. Jako ga je teško zaustaviti pogotovo ako je brz, ali najčešće se zaustavlja blokom ili čekićem.

Blok je prva linija obrane u odbojci i najefikasnija obrana od smeča. Za blokiranje su zadužena tri igrača koja se nalaze na mreži. Oni mogu postaviti blok tako da prate protivničkog tehničara i njegovo dizanje, pa se ravnaju po njemu ili da pre same akcije protivnika odluče da li će pokušati blokirati brzi napad sa sredine mreže. Glavni značaj dobrog bloka je prelazak rukama na drugu stranu mreže u trenutku skoka, jer ako ruke blokera stoje ravno na bloku dobar smečer će to znati iskoristiti tako da će bloker na kraju izblokirati smeč, ali na svoju stranu, najčešće sam sebi pod noge .

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *