Košarka

Dejan Mijatović pred duel sa Partizanom: Ne sumnjam da moji igrači imaju kvalitet da pruže dobar otpor!

Kolo broj devet AdmiralBet ABA lige zatvoriće okršaj dve srpske ekipe, domaćeg Partizana i gostujućeg Borca (ponedeljak, 20:00, Arena sport 1 premium).

Iako se pred izabranicima trenera Dejana Mijatovića nalazi jedno od najtežih gostovanja u jadranskom takmičenju, oni putuju u Beograd raspoloženi. Naime, u prethodne dve runde Čačani su na svom parketu ostvarili isti broj pobeda, a kao žrtve su pali prvo Studentski centar (87:76), a zatim i FMP (96:75). Nema mesta sumnji, navedeni trijumfi ulili su dobru dozu samopouzdanja crveno-belima pred susret sa sastavom koji vodi Željko Obradović.

Dejan Mijatović, kormilar Čačana, ističe da se njegov tabor nalazi u periodu kada naspram sebe ima ekipe iz gornjeg dela tabele.

,,Nalazimo se u ciklusu izuzetno teških utakmica. Igramo protiv ekipa koje se nalaze u gornjem delu tabele. U ovom kolu igramo protiv Partizana u Beogradu, pa nam onda u goste dolazi Budućnost, a zatim idemo u Zadar. Biće to izuzetno jake utakmice, tako da moramo biti spremni za sve izazove”, izjavio je Mijatović.

Naravno, o Partizanu je govorio isključivo u superlativu.

,,Računajući Crvenu zvezdu, Partizan je najbolja ekipa u ABA ligi. Ekipu vodi Željko Obradović, najbolji trener Evrope u istoriji. Ne treba trošiti previše reči o igračima Partizana, koji na svakoj poziciji ima nekoliko sjajnih individualaca. Iako ima probleme sa povređenim košarkašima, ipak će na teren izvesti 12 odličnih igrača”, rekao je strateg Čačana.

Borac ne želi da istakne belu zastavu pre ulaska u Arenu, već će pokušati da odigra najbolje moguće u ovom momentu.

,,Želimo da odigramo protiv Partizana na pravi način. Ne sumnjam da moji igrači imaju kvalitet da pruže dobar otpor. Vreme koje smo imali na raspolaganju smo iskoristili da se spremimo najbolje što znamo i umemo. Sigurno je da će se Partizan pitati i da će voditi glavnu reč, ali mi ne želimo da budemo puki statisti. Svaku utakmicu igramo maksimalno, podižemo formu, što je evidentno, tako da očekujem dobar meč u ponedeljak veče”, završio je Dejan Mijatović.

KK Borac/Nikola Minović/Đurđe Mečanin

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *