Školski sport Vesti

Sportske igre mladih pod sloganom ,,Pruži ruku ne podmeći nogu” danas na terenima SC Mladost (FOTO)

Najveća manifestacija amaterskog sporta za decu i omaldinu ,,Sportske igre mladih” biće  održana 24.maja  sa početkom u  10 časova  na terenima SC Mladost u Čačku. Biće ovo prilika da Čačani ,,pokažu”  sportski duh, a najbolji će se plasirati u viši rang takmičenja.

Foto: Infopress

Iako su amaterskog karaktera takmičenja u okviru Sportskih igara mladih organizuju se na profesionalnom nivou. Mladi imaju priliku da se nadmeću u različitim sportskim disciplinama kao što su: fudbal, atletika i mnogi drugi sportovi u cilju promocije zdravih stilova života.

,,U organizacionom timu Čačka, Ivan Nikitović zadužen je za mali fudbal i Coca- Cola kup. Koordinator za basket je Vuk Obradović, Srđan Jović zadužen je za atletiku, a Vesna Pešov za igru između dve vatre”, rekla je koordinatorka Sportskih igara mladih Srbije, Ivana Vukajlović.

Foto: Infopress

 Čačak će po prvi put biti domaćin regionalnog takmičenja 13.juna tekuće godine. Grad je poznat i po Karavanu radosti i prijateljstva. Naime, borba za pobedom je neizostavna, ali organizatori poručuju najvažniji je fer-plej. 

Infopress

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *