Plivanje Vesti

Najuspešniji čačanski triatlonac: Lazar ruši sve barijere sa svega dva odsto vida i priprema se za takmičenje u triatlonu u Engleskoj

Čačak – S obzirom na to da je otvorena sezona na gradskim bazenima u Čačku, uveliko su počeli da treniraju i naši sportisti, kao što je to  Lazar Filipović paratriatlonac koji se priprema za kamičenje u triatlonu u Engleskoj.

Lazar je momak, koji snagom čelične volje ruši sve predrasude i barijere i to sa svega  dva odsto vida.

Lazar Filpović paratriatlonac, foto: 4N Studio

A ono što je važno za dobru kondiciju, ovaj paratriatlonac, ističe,  da to, pre svega jeste trening, a posebno naglašava benefite plivanja kao prve jutarnje aktivnosti.

Uključenje emitovano u emisiji „Jutro” na Prvoj televiziji

„Benefiti plivanja su višestriki, što je opšte poznato, pogotovo, ako bi uzeli plivanje kao prvu aktivnost neke jutarnje gimnastike. Za razliku od drugih sportova, nekako je bezbolnije, a sa druge strane sam uticaj vode kao neko njeno mehaničko delovanje i kako se u horizontalnom položaju aktivira čitavo telo, odnosno kardiovaskularni i respiratorni sistem. Sa druge strane, svi znamo šta znači umiti se ujutro, a kamo li kada smo u vodi na ovako  jednom lepom ambijentu ujutro uz prve zrake sunca, to je zaista jedan poseban benefit u samom pogledu fizičke aktivnosti. U mom slučaju pored svega toga, imam veliki benefit otvorenih bazena u Čačku, jer ne moram da putujem tokom letnje sezone u druge gradove kako bih kontinuirano trenirao i pripremao se za buduća tzakmičenja, među kojima je i Engleska”, rekao je Lazar Filipović paratriatlonac.

Lazar Filpović paratriatlonac, foto: 4N Studio

Lazar je u Srbiju, ali i u Čačak doneo brojne medalje, a, kako je rekao u Engleskoj, s obzirom na to da je predposlednja trka tog kvalifikacionog perioda za paraolimpijske igre, posebno što se dosta i sprema očekuje uspeh, jer se maksimalno priprema.

Lazar Filpović paratriatlonac, foto: 4N Studio

„Imajući u vidu da je čitava sezona pokazala dobru pripremljenost, jer sam na početku doneo bronzanu medalju sa Svetskog kupa iz Turske, pre deet dana sam se vratio sa dve trkeu Španiji gde sam bio drugi i u Italiji gde sam bio treći. Od Engleske iskreno očekujem dosta I pre svega voleo bih da sve ono koliko sam pripremljen dam na toj trci, jer će od toga dosta zavisiti I čitavo formiranje strartne liste za paraolimpijske igre”, zaključio je Lazar-

GZS/PZS

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *