Vesti

U Ovčar Banji počeo 3. Festival zdravog duha (FOTO)

U Ovčar Banji je danas počeo treći Festival zdravog duha, dvodnevna manifestacija koja promoviše rekreativni sport i zdrave stilove života. Predviđeno je održavanje 9 trka za 24 časa. Učestvuje oko 600 takmičara , različitog uzrasta iz više od 50 gradova i opština iz Srbije , kao i iz 15 drugih država. Organizator manifestacije je Udruženje Čačana u Čačku, uz pokroviteljstvo preduzeća Bin metal i uz podršku grada Čačka i Turističke organizacije Čačka.

Foto: Infopress

Festival zdravog duha se sastoji iz tri dela : Mala Sveta gora , Tri planinske trke , multi miks sport koji obuhvata akvatlon , kros akvatlon i kros triatlon. Festival je takmičarskog tipa , ali je takmičarima važno da učestvuju, a pobed a manje bita, mada ima i onih koji ne zanemaruju uspeh. Među strancima gosti iz Amerike, Japana , Republike Srpske . Turisti i slučajni posetioci su uživali u lepom ambijentu Ovčar Banje , ali kažu i u ovom jedinstvenom događaju , baš kao jedna ćerka i njena mama koje često posećuju Ovčarsko- kablarsku klisuru .

Da pomogne u organizaciji pritekao je Crveni krsta Čačka kome su u gostima bile kolege iz Amerike . Sve je gotovo isto u njihovom radu . Članovi su međunarodnog komiteta Crvenog krsta koga čini 198 organizacija i svi funkcionišu po istim pravilima .

Foto: Infopress

Grad podržava ovakvu manifestaciju jer im a mnoge razloga, najvažnija jer doprinosi zdravom životu, kazao je zamenik gradonačelnika Čačka Vladan Milić koji je dao lep primer direktnim učešćem u jednoj kraćoj trci.

Drugog dana Festivala zdravog duha najboljima će biti uručen a priznanja, ali i ko ne pobedi važno je što je učestvovao. Organizatori su veoma zadovojni kako je festival počeo i od pilot projekta , kako se startovalo pre tri godine sada je manifestacija prerasla u pravi događaj koji privlači sve veću pažnju.

Foto: Infopress

Infopress

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *