Fudbal

Nije sve u parama, ovi momci pokazali kako se igra fudbal iz čiste ljubavi: Neverovatan uspeh čačanskih fudbalera iz lokalnog kluba “Lugovi”, tekle suze na terenu ali i van njega (FOTO)

Čačak – Da je fudbal mnogima najvažnija stvar na svetu i da joj muškarci jednako strastveno pristupaju nebitno da li je u pitanju veliki evropski ili mali lokalni klub pokazala je grupa entuzijasta i zaljubljenika u ovaj sport iz jednog čačanskog naselja. Igrači FK “Lugovi” uprkos velikim izazovima nakon deset dugih borbenih godina uspeli su da se plasiraju u viši rang takmičenja. Svoj istorijski plasman ispratili su suzama kako na terenu tako i van njega.

– Niko nije očekivao da ćemo se plasirati u viši rang iz jednog prostog razloga jer smo igrali na terenu i bez dinara. Čak nemamo ni svoj teren, nego igramo na iznajmljenom. Moram da kažem da od kako se osnovao ovaj klub ljudi su ga vodili samo iz čiste ljubavi, bez ikakvog interesa. Tako da i posle deset dugih godina ovde zajedno sada stoje drugari i komšije koji ostavljaju zadnju kap znoja na terenu. Iako svako od momaka radi, stignu i da dodju na svaku utakmicu i ostave srce na terenu, kao i na svaki trening bez zakašnjenja, zbog toga rezultat nije izostao – kazao je za RINU, Aleksandar Milinković predsednik FK “Lugovi”.

Ovi momci dokazaju da kad se u nešto uloži puno truda i ljubavi, uspeh je zagarantovan. Sloga, prijateljstvo i kvalitetna igra ono je što ih motiviše da idu napred. Plasman iz gradske lige u Ligu Moravičkog okruga nisu očekivali, ali kako kažu spremno kreću u novi pohod.

– Ovo je mogu da kažem istorijski uspeh od samog osnivanja. Sada kada ispisujemo novu stranicu istorije, pored rezultata tražimo prostor gde bi napravili svoj teren i kutak za mlade naraštaje koji žele da se bave ovim sportom. Smatram da postoje generacije koje treba odvojiti od telefona i kompjutera i prebaciti ih na bilo kakav vid rekreacije. Nadam se da će nadležni imati sluha za nas, jer želimo da naša deca rastu u zdravom sportskom okruženju, dodao je Milinković.

U trenutku kad se zbog krize, ali i unutrašnjih sukoba gase mnogi sportski klubovi, pa čak i oni veliki, ovi momci iz Lugova ipak pokazuju da može i drugačije.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *