Vesti

Sport treba da bude dostupan svima – manifestacija „Treće sportsko doba“ za naše najstarije

Na Atletskom stadionu pod obalom, u okviru manifestacije „Treće sportsko doba“, naši najstariji sugrađani sa gostima iz okolnih lokalnih samouprava, odmerili su snage u štafeti u brzom hodanju 4h80 metara, šutu u košarci i fudbalu, u šahu i pikadu. Prošle godine pilot projekat, ove godine već manifestacija za koju će, kako kažu organizatori, nastojati da postane tradicionalna, okupila je šezdesetak učesnika, penzionera iz Kraljeva, Vrnjačke Banje i Novog Pazara – više od 20 mešovitih ekipa odmerilo je snage u sportskim disciplinama prilagođenim njihovim godinama.

Sportski savez Kraljeva i Udruženje penzionera Kraljeva, sa Republičkim fondom penzijskog i invalidskog osiguranja – Filijala u Kraljevu i pod pokroviteljstvom Grada Kraljeva, zaslužni su za ovo okupljanje i druženje i penzionera.

„Želimo da pokažemo da sportom treba da se bave svi – od dece do ljudi koji su odavno u penziji i imaju više od šezdeset, sedamdeset, čak 80 godina. Nije važno ko će pobediti, već da se svi penzioneri koji učestvuju druže, razmene iskustva i da ovo takmičenje postane tradicionalno“, rekao je gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić ističući: „Sport treba da bude dostupan svima – od najmlađih, petlića, kadeta, juniora, profesionalnih takmičara, rekreativaca, do onih koji su u trećem dobu.“
Kako ističe pomoćnik gradonačelnika za sport Miloš Simović, Sportski savez Kraljeva se trudi da uključi sve starosne grupe naših sugrađana u sport i sportske aktivnosti koje organizuje.
„Kako su naišli na lep odziv i saradnju sa našim najstarijim sugrađanima, u Savezu su došli na ideju da organizuju ovakvu manifestaciju. Novac je dobijen kroz godišnji plan i program rada Saveza, u koji je ova manifestacija uvrštena“, kazao je Simović.
Učesnici su, kako su istakli, veoma zadovoljni organizacijom, raduju se ovakvim skupovima, smatraju da su im veoma korisni.
„Evo i nas iz trećeg doba na sportskim terenima na najlepšem atletskom stadionu u Srbiji, koji je ponos sportske infrastrukture Kraljeva i cele Srbije. Mi iz Atletskog kluba Kraljevo se pridružujemo – nekadašnji atletičari, danas veterani, funkcioneri u klubu, da uveličamo ovaj sportski susret. Svi su raspoloženi, važno je da se družimo i da se penzioneri odazivaju akcijama koje sprovode sportske organizacije sa područja Kraljeva“, poručio je naš sugrađanin Milan Matijević, osamdesetdevetogodišnjak koji i dalje aktivno učestvuje na atletskim nadmetanjima u našoj zemlji i u inostranstvu.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *