Fudbal

Čačanin Jovan Milošević: Debitovao sam već u prvom kolu Bundeslige u pobedi Štutgarta nad Bohumom

Ne tako davno značajne vesti stigle su iz sveta srpskog fudbala. Naš talentovani mladi fudbaler Jovan Milošević, koji je pokorio i U17 šampionat Evrope kao najbolji strelac, odlučio je da započne novu fudbalsku avanturu u Štutgartu. Prema informacijama koje su preneli domaći mediji, Vojvodina je dobila značajno obeštećenje, kao i dvanaest odsto od narednog transfera ovog osamnaestogodišnjeg golgetera. Dogodio se zaista impresivan transfer.

Nakon fantastičnog nastupa na Evropskom prvenstvu za kadete, gde je bio najbolji strelac celog turnira, Jovan je privukao pažnju mnogih evropskih klubova. Pred njim su bila vrata Benfike, a i Crvena zvezda je iskazala interesovanje. Međutim, na kraju je naš osamnaestogodišnji junak odlučio da karijeru nastavi u Štutgartu. Jovan je izrazio malo žaljenje što nije ostavio veći trag u dresu Vojvodine, ali je uveren da je Bundesliga pravo mesto za dalji razvoj njegovih fudbalskih veština.

Milošević smatra da je Bundesliga izuzetno dobra za razvoj mladih igrača, a Štutgart je klub koji se posebno ističe po davanju šanse mladim igračima i njihovom napretku.

Sezona u Bundesligi je počela. Da li ste uspeli da se adaptirate na novu sredinu?

“Period adaptacije još uvek traje. Potrebno je vreme da se ovaj sistem prihvati kao način života. U Nemačkoj je fudbal veoma popularan i sastavni deo  življenja skoro svake nemačke porodice”, kaže fudbaler Štutgarta Jovan Milošević.

Već u prvom kolu Bundeslige debitovali ste u pobedi (5:0) Vašeg tima nad Bohumom. Tokom pripremnog perioda postigli ste gol Minhenu 1860. Kako je bilo na debiju?

“Da, ovo je bio moj debi u Bundesligi. Ušao sam u igru u finišu utakmice, a nadam se da će mi i minutaža, kako prvenstvo bude odmicalo, biti sve veća i veća. Možda ne u prvom delu sezone, ali ću se truditi i pokušati da se nametnem što je moguće pre”.

Kakve su ambicije “Švaba”?

“Pa svi bismo voleli da prođemo što bolje. Da ostvarimo visok plasman i budemo u gornjem delu tabele…To su ambicije i želje, videćemo”.

A Vaše lične želje?

“Da dobijem što više prostora i minuta za igru. Da se nametnem, namestim nišanske sprave i da kroz određeno vreme dobijem važnu ulogu u ekipi”.

Još uvek Vam je neka vrsta uzora Lionel Mesi?

“Da, da. Svima je smešno, ali uvek je bio Mesi. Mada nismo ni malo slični, pre sveka po fizičkim predispozicijama”.

Jedna od Vaših želja je i poziv selektora za naš “A” tim?

“Tako je. Reprezentacija je i moj san. Srećan sam jer mi je delimično ostvaren kroz mlađe nacionalne selekcije. Nadam se da ću jednom braniti boje Srbije i u ‘A’ selekciji, naravno, kada selektor i treneri procene da je za to došlo vreme”.

Da se vratimo Bundesligi. Ko je najpopularniji fudbaler u Nemačkoj?

“Trenutno je, čini mi se, Hari Kejn! U mom klubu su negde svi tretirani slično, samo što publika voli Girasja, Sosu, Zagadua…Da se ne ogrešim naša publika voli sve igrače”.

Vaš naredni rival je RB Lajpcig?

“Već u petak igramo u Lajpcigu. Pred nama je bitan i težak meč. Smatram da će utakmica biti jako zanimljiva i neizvesna”.

Da li ima vremena za markete, restorane jer nas interesuju i cene u Nemačkoj?

“Joj, za cene ne znam baš najbolje… Hrana je čini mi se kao u Srbiji, ali je sve ostalo preskupo, zaključuje javljanje Jovan Milošević.

Čestitamo Jovanu na velikom koraku u njegovoj karijeri i kao fanovi svih srpskih sportista sa nestrpljenjem očekujemo šta će mladi sjajni napadač doneti svetu fudbala. Da ne zaboravimo, Jovan je rođen u Čačku. Počeo je kod Mihajila Kolarevića u FK “Mladost Radost, prešao je u Borac, a kao izuzetnog talenta zapazila ga je Vojvodina iz koje se utisnuo u svet.

Mozzartsport/Đurđe Mečanin

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *