Vesti

U toku je „Zimska škola sportova” u organizaciji SC „Mladost”

U Čačku je organizovana „Zimska škola sportova” za decu uzrasta od 5 do 8 godina. Cilj je da se mališani kroz zabavu  upoznaju sa bazičnim sportovima.

Foto: Infopress

Danas su deca imala priliku da igraju fudbal, a   saznali su i koji su to osnovni pokreti  koji čine  rvanje i  džudo.  Iako, im je fudbal poznatiji, kako su nam rekli raduju se i da u četvrtak igraju folkor, dok je klizanje na ledu  panirano u petak.

Foto: Infopress

Po završetku programa mališani će dobiti i sertifikate za pohađanje sportskog programa.

Foto: Infopress

,, Mi kao korisnici  usluga SC,, Mladost”  izašli smo u susret organizatoru da promovišemo džudo sport u Čačku i da podignemo ovaj sport na viši nivo. Ciljna grupa su nam deca koja će kroz ovaj sport da poboljšaju motoriku, snagu”, rekao je trener u  Džudo klubu,, Borac” , Čačak, Ljubiša Raketić.

Foto: Infopress

,, Posle današnjeg javnog treninga baziraćemo se na decu predškolskog uzrasta. Na visini smo zadatka i možemo to, od njih ćemo napraviti nove mlade nade i buduće šampione”, ističe  predsednik i trener Rvačkog kluba ,, Borac “, Čačak, Filip Veličković.

Foto: Infopress

,, Fudbal je poznat deci, prate i putem medija, telefona. Tu smo da prikažemo devojčicama koje manje poznaju ovaj sport”, rekao je  trener u Školi fudbala  ,, FOOD PRO”, Ivan Krunić.

Foto: Infopress

Za decu je važno da neguju zdave stilove života od najranijeh uzrasta. Mališani u vrtićima kroz jutarnje, dnevno vežbanje uče  o značaju pravilne  fizičke aktivnosti.

Foto: Infopress

,, Ovim sportskim programom sa jedne strane želimo da deci pružimo fizičke aktivnosti tokom praznika, a ujedno sa druge strane , imaće  priliku da se upoznaju sa deset različitih sportova. Sam program je koncipiran tako da se sprovodi na nekoliko lokacija. Danas i sutra biće u Plavoj hali u Atenici. U  četvrtak u sali Gimnazije( gimnastika i folkor),  a u petak  je planiran Atletski stadion i klizalište na ledu”, rekao je u ime SC ,,Mladost”, Borko Katanić.

Sportski program kroz zimsku školu biće realizovan od 9. do 12.jaunura u sportskim objektima grada Čačka. Učešće u programu je besplatno za sve zainteresovane mališane.

Infopress

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *