Vesti

Dan koji će crvenim slovima biti upisan u Lučanima, svečano otvorena Sportska dvorana koja se gradi od 2005

Lučani – Onda kad su mnogi mislili da od nje neće biti ništa i pojedini je nazivali Skadrom na Bojani, nakon 18 godina gradnje i rešenih mnogih problema tokom realizacije tog projekta, stanovnici Dragačeva dobili su svoju sportsku halu u Lučanima u okviru Srednje škole. Kamen temeljac postavljen je davne 2005. godine, a zahvaljujući sredstvima Vlade RS i angažovanosti lokalne samouprave, ovog 1. septembra je završena i puštena u funkciju.

– Mi u Lučanima smo danas posebno emotivni, jer su konačno realizovani projekti na koje se tako dugo čekalo. Svi su pitali kad će biti završen bazen i kad će biti gotova hala. Evo sada završili smo oboje i to je zaista velika stvar za čitavo Dragačevo i sve stanovnike. Ova sportska sala biće multifunkcionalna, ima višenameske sportske terene i 750 sedećih mesta. Data je na korišćenje Srednjoj školi, koristiće je za časove fzičkog vaspitanja, ali se nadamo da će ovde biti organizovana i brojna takmičena, izjavio je za RINU predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović.

Tokom poslednje tri godine radovi na završetku ove sportske hale su intenzivirani, a Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je takođe dalo svoj doprinos, izdvojivši 12 miliona dinara. Svečanom puštanju u rad sale na koju se dugo čekalo stoga je prisustvovao i resorni ministar, Aleksandar Martinović.

– Ovakav objekat nemaju ni mnogo veće sredine i ponosan sam što je konačno ovaj projekat završen. Ovo će biti od velikog značaja za svu decu Dragačeva, jer će im omogućiti adekvatne uslove za bavljenje sportom, a možda baš u ovoj sali stasaju neki novi reprezentativci. Ovo nije ni jedina, ali ni poslednja investicija kad su u pitanju omladina i obrazovanje u Lučanima. Činimo sve za našu decu, koja su budućnost Srbije. Skoro smo otvorili vrtić, a u izgradnji je i još jedan sprortski kompleks, istakao je Martinović.

Osim benefita za učenike Srednje škole koji su do sada časove fizičkog vaspitanja obavljali u obližnjoj maloj sali, otvaranje ove sportske dvorane daje mnogo veće mogućnosti u razvoju turizma i ekonomije dragačevskog kraja.

– Ovo je idelano mesto za razvoj sportsko-rekreativnog turizma zato je veoma važno što je ova sala konačno završena i puštena u funkciju. Imamo u planu da se ovde održi balkansko odbojkaško prvenstvo, što će velike benefite u svakom smislu doneti meštanima. Naravno, primarna funkcija ove sale biće da srednjoškolci imaju odlične uslove za sprovođenje nastave, ali i za kvalitene treninge, naglasio je proslavljeni srpski odbokaš Željko Tanasković, poreklom Dragačevac.

Srednja škola u opštini Lučani broji 250 učenika, a veliku zahvalnost svima koji su pomogli da se ovaj dugoočekivani projekat realizuje do kraja, istakla je i direktorka ove obrazovne ustanove Bojana Perović.

RINA

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *