Ostali sportovi Streljaštvo

Stefanu Agoviću iz Gornjeg Milanovca dupla pobeda na finalu kupa Srbije

Ovogodišnji Kup Srbije vazdušnim oružjem u B programu završen je finalnim turnirom održanim u Nišu, na strelištu SC „Čair“.
Pet strelaca je predstavljalo SD „Dragan Jevtić Škepo“ iz Gornjeg Milanovca i u Gornji Milanovac se vratili sa pet medalja.

Stefan Agović je ubedljivo trijumfovao u takmičenju kadeta puškom sa fantastičnih 623,4 kruga. Potom je sa svojim klupskim drugom Bogdanom Marjanovićem kvalifikovao u mlađe juniorsko finale.

Foto: Privatna arhiva

U prvoj fazi finala Agović i Marjanović su se našli na prve dve pozicije i susreli se u borbi za zlatnu medalju u kojoj je Agović pobedio 17:7. David Aćimović je stao pred vrata finala zauzevši 9. mesto.

Foto: Privatna arhiva

Anđelija Stevanović je bila naša jedina predstavnica u konkurenciji kadetkinja I mlađih juniorki. Kod kadetkinja je zauzela 2. mesto i istim rezultatom kvalifikovala u finale u kom je bila na sjajnom putu do medalje. U nekoliko navrata nalazila se u prve tri pozicije, dok je na kraju završila na 4. mestu.

Foto: Privatna arhiva

Naša reprezentativka, Marta Novović takođe jedina naša predstavnica u disciplini vazdušni pištolj, sa rezultatom od 372 kvalifikovala se u finale kao prvoplasirana.

U izuzetno jakom finalu našla se u raspucavanju za prvo mesto sa nekadašnjom klupskom drugaricom Eleonorom Radulović (sad članicom SK Olimpik) gde je sa 16:8 i zauzela 2. mesto.

Sledećeg vikenda naše strelce očekuje jedno od najbitnijih takmičenja sezone u konkurenciji kadeta i mlađih juniora – Prvenstvo Srbije.

GMinfo

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *