Košarka

Dejan Mijatović pred duel sezone u Čačku: Znamo šta ovaj meč donosi, zbog toga moramo biti na visini zadatka!

Kolo broj 23 moglo bi da donese razrešenje nedoumice koja opterećuje sve ljubitelje košarke u Čačku i Skoplju. Naime, u okviru rečene runde sastaće se domaći Borac Mozzart i MZT Skoplje Aerodrom (subota, 19:00, Dvorana kraj Morave).

Ukoliko bude slavio u subotu veče, domaćin bi onda imao dve pobede u odnosu na direktnog rivala za izbegavanje ,,fenjeraške“ poziciji na tabeli. S druge strane, ako MZT uspe da iznenadi Čačane, tako bi se izjdnačio sa njima, pa bi drama bila potpuna.

A sudbina je htela da nakon 35 godina navedeni timovi odigraju još jedan odlučujući meč. Sada već davne 1988. godine, 25. marta, Borac je savladao MZT na svom parketu (87:79), a tom pobedom uspeo je da obezbedio u Prvoj saveznoj ligi.

,,Kakva koincidencija, da na isti datum, 35 godina kasnije, igramo utakmicu sa MZT koja može puno toga da odluči. Tada je hala bila puna, oko 4.500 ljudi, a Borac je pobedio rezultatom 87:79. Nemam ništa protiv da se istorija ponovi“, započeo je svoje izlaganje Dejan Mijatović.

Foto: Morava sport

Zatim se usredsredio na sadašnjost.

,,Kao što smo i predviđali, cela sezona je stala u jednu utakmicu. Znamo šta ovaj meč donosi, zbog toga moramo biti na visini zadatka. MZT i mi smo ostali kao jedini konkurenti za opstanak. Duel čekamo kao zapete puške, sa kompletnim rosterom. Izuzetno smo motivisani, naporno smo radili tokom nedelje. Znamo šta moramo da uradimo da pobedimo utakmicu. Bitna je psihološka stabilnost igrača, moramo da odigramo sa izuzetnom energijom i motivom“, dodao je Mijatović.

Onda je nešto rekao o rivalu.

,,MZT ima dobre igrače, koji vole da igraju u tranzicji. Zbog toga moramo da budemo spremni na puno trčanja. Rival je brz, pokretljiv, a mi moramo sve to da zatvorimo“, smatra trener Čačana.

,,Publika je bila sjajna protiv Mege. Čačani su nas ispratili kako samo oni znaju. Ali protiv MZT-a je još veća potreba. Svi zajedno moramo sve da učinimo da Borac zadrži status u ABA ligi. Svojom tradicijom i zbog svega što predstavlja u srpskoj košarci klub to zaslužuje“, završio je Dejan Mijatović.

Vredno je napomenuti da će ulaz na utakmicu između Borca Mozzart i MZT Skoplje Aerodroma biti besplatan, baš kao što je to bio slučaj sa prethodnim duelom. Pored toga, na svakom ulazu u halu biće postavljena kutija, gde će Čačani moći u skaldu sa mogućnostima da ostave novčanu pomoć za Helenu Živković.

KK Borac/Nikola Minović

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *