Boks Borilački sportovi

Sara Ćirković i Igor Rogić pobednici boks turnira „Zlatna rukavica” u Čačku (FOTO)

Čačak – Proteklog vikenda završen je 66. boks turnir „Zlatna rukavica” održan u Atenici, a pobednici turnira su srpski bokseri Sara Ćirković i Igor Rogić.

Foto: Screenshot Instagram Mirko Ždralo / Igor Rogić

Sara Ćirković osvajač je trofeja “Zlatna rukavica” u kategoriji seniorki je 19-godišnja i ona je u finalu u konkurenciji do 54 kg savladala zemljakinju Jelenu Zekić. Za najborbeniji ženski par proglašene su srpska reprezentativka Milena Matović i Marokanka Bel Ahbib koje su boksovale u kategoriji do 66 kg. Najbolja tehničarka je srpska reprezentativka, nosilac norme za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. Natalija Šadrina koja je u finalu u kategoriji do 60 kg pobedila predstavnicu Obale Slonovače Mariam Sidibe.

Šampion 66. “Zlatne rukavice” kod boksera je Igor Rogić koji je u finalnom susretu u kategoriji do 71 kg savladao Rusa Vusala Alieva. Za najboljeg tehničara proglašen je Rastko Simić koji je u kategoriji do 80 kg pobedio Francuza Cesara Žorelina. Najbolji strani bokser je Makedonac Alen Rustemovski koji je u kategoriji do 57 kg pobedio ruskog šampiona Jevgenija Lijaškova. Najborbeniji par su Hikment Garaev iz Rusije i Francuz Hugo Grau koji su boksovali u kategoriji do 67 kg.

Za najbolji ženski tim proglašena je selekcija Srbije, dok je najbolji muški tim turnira ekipa Rusije, a ukupno najbolja reprezentacija celokupnog takmičenja 66. “Zlatna rukavica” je tim Srbije.

Najbolji sudija turnira je Azerbejdžanac Anar Naghdijev, a posebna nagrada za medijski rad i doprinos za srpski boks u ovoj oblasti otišla je u ruke Igora Špadijera.

U 66. izdanju boks turnira u elitnoj seniorskoj konkurenciji održanom od 18. do 21. oktobra 2023. u Atenici učestvovalo je 115 bokserki i boksera iz 20 zemalja sveta.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *