Vesti

Novo u Čačku: Otvoren padel teren u okviru kompleksa SC „Mladost”

Čačak – Kada se priča o nekom gradu sporta u Srbiji, najčešće je asocijacija na Čačak, naš grad košarke, međutim, pored igre pod obručima, od sada se Čačani mogu oprobati u padelu, sve popularnijem sportu u svetu.

Otvoren padel teren u okviru kompleksa SC „Mladost”; Foto: 4N Studio

Ovaj novi sport začet je u Južnoj Americi šezdestih, odnosno sedamdesetih godina prošlog veka, a grad na Moravi je jedan od gradova u kome Čačani već mogu da se oprobaju.

Dejan Kolarević, SC „Mladost”; Foto: 4N Studio

„Sportski centar Mladostz je prava oaza sporta na prsotoru koji se prostire na 15 hektara na desnoj obali Zapadne Morave. Pored toga što je Čačak grad košarke, Čačak je grad karatea, fudbala, stonog tenisa, biciklizma, atletike I svih ostalih sportova. Došli smo na ideju da obogatimo sadržaje kojih inače imamo u izobilju, tako da smo od četiri šljakana teniska terena taj četvrti polsednji koji se realno slabo I koristio proteklih godina pretvorili u padel. Ideja je došla, od naših posetilaca, od naših sugrađana koji su pokazali interesovanje za ovim dosta atraktivnim I sve popularnijim sportom, tako da verujemo da će se Čačani u narednom periodu pelcovati padelom, da ćemo možda u perspektivi imati I klub padela”, rekao je Dejan Kolarević ispred SC „Mladost” Čačak.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *